צו עשה

  • עזרה דחופה- איך ממשיכים מכאן?
    יעל | 17/04/2023 22:39

    שלום,

    אימי בת 83 בתביעה ( כזוכה)בפס"ד של נזילה מהשכן. יש לציין שבתביעה אצל מפקח מקרקעין לא היה שיתוף פעולה בכלל גם לא הסבר הגיוני לסירוב תיקון הנזילה בדירתם שפוגעת בדירת אימי שמתחת.

    התיק עבר להוצל"פ- צו עשה. אך אין אפשרות לעקל כי זה לא כספי.

    הגשתי ביזיון- רציתי בשלום אבל נאמר להעביר קודם למפקח על המקרקעין.

    המפקח כתב על האופציה שאפשר לתקן ע"י אחר. והביא פס"ד כדוגמא. דווקא לפי הדוגמא משתמע שתמיד יש שיתוף פעולה אם שמים כונס נכסים ובמקרה שלנו אין וכן, בפס"ד  שנתן כדוגמא היו הרבה בעיות כמו בעלויות או נזק שנגרם בדירה של הנתבע וכו'... ולאחר שעניתי לכבוד המפקח הוא קבע דיון זה הדיון הראשון שלנו בתביעה לא היה דיון. הנתבעים כאמור לא הופיעו.

    צריכה עזרה דחופה:

    הוא מציע שנתקן בדירתו ולא צריך מאתר נזילות וכו' אלא ממש ביצוע ונותן סמכות למשטרה לפרוץ  לדירתו. כמו כן לתקן  בדירת אימי  ואת הקבלה להגיש  למפקי ומשם להוצל"פ לחייבו.

    השאלה שלי: למה תמיד מטילים את זה על התובע? למה מגן על הנתבע שאומר בשביל ביזיון צריך להביאו וזה ע"י משטרה ( שהרי לא בא)..

     מאחר והבין את הפרסונה שאולי יהיה קושי ואלימות... ביקש שהנתבעים יגידו מתי נוח להם שנכנס ואם לא אז נכנס עם המשטרה. כמו כן אמר לאימי שתמיד תוכל להתייעץ איתו ואם תחוש אישה שהוא קושי.

     אני שואלת יש דרך לערער? נניח ונוציא עכשיו 40,000 שח איך תגבה את זה חזרה כי ממה שאני רואה בהוצל"פ ה גם לא מתנהל מהר. מדובר בזוג בלי רכב, עכוב יציאה מהארץ זה גם לא משהו שמעניין כי הם בני 70-80. חיים מפנסיה... מה כבר אפשר לעקל?

    גם כל עקול צריך שיעבור X זמן. וכו'...

    מה עוד ניתן לעשות? להביא למפקח הצעות מחיר ולומר שזה יקר לאימי בת 83 לשלם ולרדוף?

     כי כתבנו את זה בתביעה... אבל זה  כנראה הכי נוח.

     מה כל כך פוחדים להפעיל ביזיון בימ"ש על נתבעים.

    כיצד היית פועל במצב שכזה?

    • צו עשה
      עו"ד אורן ליטוין | 18/04/2023 12:19

      שלום יעל,

      על מנת לבצע את צו עשה יש לפנות לראשות האכיפה והגביה ולפתוח תיק הוצלפ (צו עשה).

      לאחר פתיחת התיק יש צורך לבצע מסירת אזהרה לחייב/לנתבע.

      לאחר שבצועה מסירת אזהרה פונים לרשם ההוצלפ על מנת לקבל הוראות איך לנהל את ההליך. בד"כ הרשם מבקש מספר הצעות מחיר לתיקון הנזק.

      דבר נוסף כי תיקון הנזק ילווה במוציא לפועל ושוטרים בשכר ותמיד ההוצאות משולמות על ידי הזוכה. לאחר ביצוע התיקון והתשלום ניתן לפעול באמצעות ראשות האכיפה לגביית החוב שאמך תשלם עבור התיקון וההוצאות.

      בכל מקרה ממליץ לך להסתייע בעורך דין לצורך ניהול התיק.

      בהצלחה.

      בברכה,

      אורן ליטוין, עו"ד
      מנהל פורום הוצאה לפועל

      רחוב הסיבים 49, פתח תקווה
      טלפון: 03-6356199 ; מייל: oren@litvin-law.com

      • ועוד חצי שאלה ברשתוך.
        יעל | 18/04/2023 20:01

         ומה לגבי ביזיון בימ"ש,למה לא הולכים להליך זה?

        כלומר למה על הזוכה/ תובע  לשלם  את הנזק ולגבות ולרדוף  אח"כ בהוצל"פ.כי מדובר בנתבעים סרבנים.

        בתביעת ביזיון  לא יכולים לגרום לנתבעים לבצע? אם יקנסו אותם אם לא יתקנו עד תאריך X. או כל יום שלא יתקנו ישלמו Y.

        • צו עשה
          עו"ד אורן ליטוין | 19/04/2023 09:27

          שלום יעל,

          ברור כשמש שעל הזוכה לשלם תחילה את ההוצאות.

          יוזמנו שוטרים בשכר, קבלן הוצלפ ובעלי מקצוע אזרחיים לטיפול/תיקון בנזילה או כל דבר אחר.

          אם לא יופקד כסף במשטרה לשוטרים בשכר, הפעולה לא תתבצע. אם לא ישולם לקבלן הוצלפ תשלום, הפעולה לא תתבצע. אם לא ישולם לבעל מקצוע תשלום עבור עבודתו.

          על כן על הזוכה לשלם אחר ההוצאות ולגבות את ההוצאות באמצעות ראשות האכיפה.

          בברכה,

          אורן ליטוין, עו"ד
          מנהל פורום הוצאה לפועל

          רחוב הסיבים 49, פתח תקווה
          טלפון: 03-6356199 ; מייל: oren@litvin-law.com