כן: הגדרת צומת בתקנות התעבורה:

  • האם מפגש של רחוב דו-סטרי ורחוב משולב נחשב לצומת?
    נתנאל | 03/04/2023 11:33

    שלום,

    האם מפגש של רחוב דו-סטרי ורחוב משולב נחשב לצומת לעניין עקיפה?

    • כן: הגדרת צומת בתקנות התעבורה:
      אלעד. | 03/04/2023 14:02

      "צומת" - השטח המתהווה על ידי פגישתם של שני כבישים או יותר והמוגבל על ידי קווי שפות הכבישים או אבני השפה של אותם כבישים או על ידי הארכתם המדומה;

                 צומת אינו כולל –

      (1) התמזגות כבישים בדרך מהירה;

      (2) שטח המתהווה על ידי פגישה של כביש עם כניסה ויציאה לחצרים, או עם דרך גישה לבית, למגרש חניה, לתחנת דלק או למפעל, אלא אם סומן אחרת בתמרור;

      (3) התמזגות בכביש חד-סטרי שבו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה ושלפניה הוצב תמרור א-20;