השתתפות בהוצאות חינוך ובריאות מיוחדות

  • השתתפות במדרסי וקייטנה
    חגית | 30/03/2023 21:18

    הרבני קבע בהחלטה ראשונה בתיק מזונות ילדים שעל הפרוד להשתתף במחציות רפואה וחינוך כחוק.

    אני רכשתי לילד מדרסים ב 1400 שח ושילמתי לו קייטנת פסח ב 720 שח.

    האם על הפרוד להשתתף בזה? באשר נקבע במזונות ישולמו כל 5 לחודש, ולא צויין מנגנון תשלום מחציות,

    1. איך עליי לדרוש מחצית מהמוצרים שפרטתי האם להעביר לו קבלות ולדרוש חצי?

    2. ומתי על הפרוד לשלם מחציות? ומתי ניתן לפנות להוצאה לפועל ככל שלא שילם?

    תודה

    • השתתפות בהוצאות חינוך ובריאות מיוחדות
      עו"ד אורית אוחנה | 03/04/2023 18:45

      שלום חגית,

      לא ניתן לענות על שאלתך מבלי לעיין בהחלטת ביה"ד. איני יודעת אם יש התייחסות להוצאות בריאות מיוחדות ומה הוא כולל. כנ"ל לגבי הוצאות חינוך מיוחדות. בדר"כ מתייחסים לכך. אם לא מצוין מתי צריך לשלם על המחציות, אז לאחר שתשלמי, תעבירי אליו קבלה/הוכחת תשלום ותדרשי את המחצית. תמתיני עד תשלום המזונות, אם לא ישלם עבור המחצית, פני אליו לבירור ולאחר מכן את יכולה לפנות להוצל"פ.

      בברכה,

      אורית אוחנה, עו"ד
      מנהלת פורום דיני משפחה

      רחוב ארז 18, הסוללים
      טלפון: 077-4325319 ; מייל: oritohana.law@gmail.com