האם ניתן לבטל תלונה של אלימות במשפחה?

  • ביטול תלונה שנמצאת בתביעות
    אילנה | 23/02/2023 08:50

    שלום,

    לפני חצי שנה התלוננתי על בעלי בעקבות תקיפה והבאתי הוכחות צילומים. הורחק לחודש ומאז מתגורר  בדירה נפרדת. במשטרה רשמו גם עוון עקב איומים וגם פשע עקב תקיפה.

    התיק לפני חודש הועבר לתביעות  .לפני העברה לתביעות התקשר אלי החוקר לשאול מה קורה מאז התלונה ואני אמרתי שמבחינתי אפשר לסגור ולא להגיש כתב אישום מאחר והבעל לא מטריד אותי וגם הבין מעשיו ואני סלחתי לו.

    היום התיק חודש בתביעות פרקליטות ושאלתי מאחר ואכן אני ובעלי בקשר ואפילו קשר טוב ואני סלחתי לו ולא מעוניינת שיגישו תביעות נגדו ולא כתבי אישום.

    האם אני יכולה לבקש מהתביעות סגירת התיק מהסיבות שחזרו להיות ביחיד?

    האם בקשה זו יכולה להזיק לי מבחינת התביעות? (לציין שזאת בזמנו הייתה תלונת אמת).

    בבקשה מה לעשות לסגירת התיק לפני הגשת כתב אישום, כי לפי מה שהבנתי זה הכיוון?

    תודה.

    • האם ניתן לבטל תלונה של אלימות במשפחה?
      עו"ד לירז מאיר | 28/02/2023 23:00

      שלום וברכה,

      ראשית רק לצורך הבהרה במדינת ישראל יש שתי רשויות (מרכזיות) האמונות על הגשת כתבי אישום. הפרקליטות גוף הפועל תחת משרד המשפטים.

      התביעות המשטרתיות גוף הפועל תחת משטרת ישראל, התובעים המשטרתיים הם עורכי דין שהוסכמו גם כשוטרים. החלוקה בין שני הגופים מתבססת על סוגי העבירות.

      לעניין שאלתך לאחר הגשת תלונה אין אפשרות לחזור מהתלונה. המתלוננת אינה צד להליך הפלילי, ההליך מתנהל בין נציגי המדינה (תביעות או פרקליטות) לבין הנאשם. על כן, אין באפשרותך לחזור בך.

      למרות האמור, ניתן לשלוח מכתב בו את מבהירה את עמדתך ביחס להגשת כתב אישום. כמו כן, במהלך הדיון בית המשפט התובע המלווה יצור איתך קשר במטרה לשמוע את עמדתך בתיק, ואף יכול להיות שתוזמני להעיד.

      בשני המכרים יש באפשרותך להציג את עמדתך, ולרוב בית המשפט מקל על נאשם עם עמדת המתלוננת מרוככת.

      בהצלחה.

      בברכה,

      לירז מאיר, עו"ד

      מנהלת פורום פלילי

      טלפון: 052-6612372 ; מייל:adv.liraz@gmail.com