אספקת רכב חדש

  • ביטול עסקה הזמנת רכב חדש לאחר העברה על שמי
    Erango | 14/02/2023 22:17

    שלום, הזמנתי דרך משווק רכב חדש חשמלי  שאמור היה להגיע תוך שבועיים לפי דברי איש המכירות. מכיוון שאני זקוק לרכב, במקום הוא טען שאם אשלם מקדמה ואחתום באותו יום הרכב יסופק תוך שבועיים. בינתיים עשיתי כל מה שצריך. השגתי מימון, ביטוח וכל הבלגן. אחרי שבועיים וחצי מתקשרים להגיד שהרכב מתעכב ואקבל אותו תוך שבועיים נוספים. הפיצוי הוא שטיח לרכב וטיפול חינם. טענו שאם לא אחתום על מסמך שמאשר את העיכוב לא אקבל את הרכב בכלל.  היום עוברים השבועיים וכמובן שלא התקשרו.

    המוכר גם הבטיח לי שבעסקה אקבל עמדת טעינה שמתאימה לי( אחרי זה התברר שהיא לא מתאימה לתשתית שלי, למרות שבדקתי מולם והם אמרו שיתאים..) ועוד סוג כבל. הם מנסים כמובן להתנער מאחריות ולא הובטח שום דבר.

    יש לציין שאני עצמאי שנוסע הרבה ורכב הוא כלי עבודה חשוב לעסק שלי. הרכב הנוכחי שלי מקרטע ועקב הדחייה גם נאלצתי לעשות לו טיפול )מעל 1000 שח) בשל העיקוב.

    לצערי הרכב כבר על שמי או שהייתי מבטל מיד. זו ההוצאה הכי גדולה שהייתה לי עד היום ואני מרגיש מאד לא בנוח ושדפקו אותי מכל הכיוונים.

    הם דורשים 10% משווי העסקה (שזה גם גובה המקדמה) דמי ביטול ללא צורך בהוכחת נזק מצידם. נראה לי לא הוגן בהתחשב והם לא עמדו בצד שלהם. בחוזה כתוב חודש, עבר חודש ושבוע ובינתיים מחכה.

    אשמח לייעוץ

    תודה!

    • אספקת רכב חדש
      ליאור חאיק, עו"ד | 15/02/2023 10:54

      שלום

      צריך לבחון בשלב ראשון את הסכם ההתקשרות בכדי להבין מה הוסכם.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com