זמן טיפול התביעה עד להגשת כתב האישום והסדר מותנה

  • שאלה
    יעל | 08/02/2023 22:50

    לפני שנה וחצי הייתי בחקירה בגין הטרדה טלפונית , הודיתי  במעשיי  בחקירה ומאז לא שמעתי מהם , היום קיבלתי זימון לדיון בהסדר מותנה ? ושאלתי היא מה זה הסדר מותנה ולמה אחרי שנה וחצי פתאם מחליטים לעשות הסדר מותנה , התיק לא היה אמור להיסגר ללא כלום אם עברה שנה וחצי  ?

    • זמן טיפול התביעה עד להגשת כתב האישום והסדר מותנה
      עו"ד לירז מאיר | 13/02/2023 17:34

      שלום וברכה

      הנחיות היועמ"ש "משך טיפול התביעה עד להגשת כתב אישום" הגבילו את משך החקירה והטיפול בתיק עד הגשת כתב אישום. שכן בעבר היו פעמים שהמשטרה חקרה אדם, ולאחר מכן זנחה את התיק, ולאחר תקופה ארוכה החליטה להגיש כתב אישום כנד אותו אדם. כמובן שהתנהלות מעין זו מהווה עינוי דין, כאשר מעל ראשו של אדם מרחפת עננה כה כבדה למשך זמן רב. על כן, נכתבו הנחיות היועמ"ש במטרה להסדיר את משך זמן הגשת כתב האישום.

      לפי שאלתך אני מבינה שנחקרת בגין עבירה של הטרדה באמצעות מתקן בזק, עבירה זו מסווגת כעוון, ועל פי הנחיות היועמ"ש כתב האישום צריך להיות מוגש בתוך 12 חודשים מיום קליטת התיק בתביעה. על כן, לפי המצב שאת מתארת יש מקום לטעון לשיהוי בהגשת כתב האישום.

      לעניין הסדר מותנה: מדובר בהסכם משפטי שנחתם בין חשוד לרשויות התביעה. על פי חוק סדר הדין הפלילי ניתן להימנע מהגשת כתב אישום נגד חשוד ולסגור את התיק בעניינו. על החשוד להודות בכתב האישום ולקיים תנאים שנקבעו בהסדר (לרוב מדובר בהימנעות מעבירות, קנס והתחייבות)

      אם אכן עמד החשוד בכל התנאים יירשם כי התיק נסגר בעילה של "סגירת תיק בהסדר", כאשר הפרת תנאי ההסדר תביא להעמדתו לדין של החשוד בעתיד.

      מומלץ להיוועץ בעורך דין טרם חתימה על ההסדר.

      בברכה,

      לירז מאיר, עו"ד

      מנהלת פורום פלילי

      טלפון: 052-6612372 ; מייל:adv.liraz@gmail.com