תביעה קטנה נגד משרד התחבורה

  • תביעה נגד משרד התחבורה
    אלכס | 02/02/2023 17:49

    שלום רב,
    לפני כשנה פניתי למשרד התחבורה בבקשה לשנות לוז אותובוס מקומי בבאר שבע עליו אני עולה אחרי שחוזר מהעבודה ברכבת.
    הסיבה הייתה שינוי לוז רכבות שגרם לי לפספס את האוטובוס אליו הספקתי לפני השינוי אך כעת נאלץ ולהמתין לאוטובוס הבא כרבע שעה במקום 2-3 דקות קודם.
    לפי החישוב שלי היה צריך לדחות אוטובוסים ב-10 דקות או להקדים ב-5 דקות שזה יביא אותה תוצאה כי המרווח בין אוטובוסים הוא 15 דקו.
    באופן מפתיע השינוי נעשה די מהר תוך כחודשיים, אבל דחו את האוטובוסים ב-5 דקות בלבד שלא פתר אלא רק החמיר את המצב כי כעת ממילא אי אפשר להספיק לאוטובוס הקרוב אך צריך להמתין יותר לאוטובוס הבא. אבל במכתב תשובה הם כתבו שעשו בדיוק כפי שביקשתי כלומר לא כתבו את האמת. פניתי אליהם שוב, ביקשתי לתקן את הטעות ולשנות שוב לוז אוטובוסים בהתאם למה שביקשתי קודם, אך קיבלתי רק תשובה שהפניה בטיפול והנושא תקוע כבר חצי שנה.
    כתוצאה הפסדתי מאז שינוי לוז הרכבות זמן השווה לכמה ימי עבודה במצטבר. האם יש סיכוי לזכות בתביעה קטנה נדג משרד התחבורה בגין רשלנות מצדם שגרמה נזק בגלל הארכת יום עבודה בפועל, המתנה ארוכה בתחנת אוטובוס לעתים בתנאי מזג אוויר קשים, וכן בגין עוגמת נפש? האם הסכום הסביר הוא שכר שלי בשעה כפול כמות שעות שהפסדתי בתוספת 3000 שקל בגין עוגמת נפש?

    • תביעה קטנה נגד משרד התחבורה
      עו"ד גיל קראוס | 08/02/2023 18:28

      ערב טוב,

      לדעתי מדובר בתביעה לא פשוטה, אבל בכל מקרה הפורום הנכון לשאלה זו הוא פורום תביעות קטנות באתר. נסה להפנות את שאלתך לשם.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      מגדל בסר 4, קומה 23, רחוב מצדה 7 בני ברק
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il