הסכם שלא אושר

  • הסכם פרידה וממון - האם תקף
    שרה | 19/01/2023 09:52

    זוג נשוי שביקש להיפרד, עשה הסכם פרידה וממון אצל עורך דין, אשר לא הגיש אותו לאישור בית הדין הרבני/בית משפט. שני הצדדים ביקשו להיפרד אולם לא להתגרש עדיין.  הם חתמו כי הרכוש מתחלק שווה בשווה במידה ויתגרשו, ובניתיים פעלו לפי ההסכם, הפרידו חשבונות, התחלקו בהכנסות משכר הדירה, וכאמור פעלו לפי כל תנאי ההסכם, למעט מכירת הרכוש המשותף וחלוקתו חצי בחצי.

    כעת, הם בדיונים בבית הדין הרבני כדי להוציא גט ולחלק רכוש, ופתאום האישה אומרת שמגיע לה יותר מחצי מהרכוש וטוענת כי הבעל הפעיל אלימות כלכלית וכו, והיא מתעלמת מההסכם שנחתם.

    שאלתי היא - האם אפשר להתעלם מההסכם שנחתם לפני 3 שנים, רק בגלל שהוא לא אושר בבית המשפט? אין לזה שום תוקף גם ככה?

    הרי הם חתמו בפני עורך דין, התנהלו לפי זה 3 שנים, ועכשיו לפני גט היא התהפכה ומבקשת להתעלם ממנו. זה אפשרי??

    • הסכם שלא אושר
      טו"ר יצחק עמרני | 19/01/2023 19:01

      שלום רב,

      הסכם שלא אושר אין לו תוקף משפטי כלל. אולם במקרים מסוימים הוא יכול להוות כראיה. אך כמובן שיש לבחון כל מקרה לגופו.

      בברכה,

      יצחק עמרני, טו"ר ועו"ד
      מנהל פורום בתי דין רבניים

      ז'בוטינסקי 2, בני ברק
      נייד: 03-6185868; מייל: izchke@gmail.com