תלונת שווא

  • תלונת שווא על עבירת מין
    תלונת שווא על עבירת מין | 08/01/2023 07:21

    שלום,

    לפני כשנתיים וחצי אדם בגיר כבן 26 השכיר דירה מבעל דירה בעיר מסויימת ובאחד הערבים הייתה לו תקלה בטלוויזיה ומיד התקשר לבעל הדירה בכדי שיבוא לסדר.. הוא הגיע לסדר… לבעל הדירה יש ילד בכיתה ז׳.. לילד ולאותו אדם בגיר מעולם לא הייתה כל אינטראקציה (למעט ״שלום״) אלא רק למשכיר ולאביו… לאחר שאותו משכיר סיים את השכירות עזב.. ולאחרונה (שנתיים וחצי אחרי העזיבה) הילד של אותו בעל הדירה החליט ללכת להגיש תלונה על פגיעה מינית מצד אותו המשכיר שלעולם לא הייתה בינהם אינטראקציה למעט ״שלום״ בעת כשאביו הגיע באותו ערב לסדר את הטלוויזיה של המשכיר..

    יש כאן טעות בסדר גודל פדרלי … הילד משקר בצורה ככ שערורייתית… כנראה מדובר בכלל במישהו אחר שבו הילד נתקל.

    אותו שוכר כיום סטודנט ומהלך שכזה עלול ״לרסק״ את חייו.. גם בגלל גילו… וגם בגלל שהוא יודע שמעולם לא פגע באיש.

    מה אפשר לעשות חוקית על מנת להעמיד את אביו לדין ולהעניש את הילד ? והאם יש אפשרות לסגור את התיק ההזוי הזה מהר לפני שתהיה פגיעה בשוכר ? מדובר באדם גם שלפני שנים (בצעירותו) עבר פגיעה מינית בעצמו.. כך שמעולם , אילו היה נפגש עם הילד הזה לא היה מסוגל לפגוע אפילו במובן הכי קטן…

    וכאמור לא הייתה כל אינטראקציה בינהם למעט ״שלום״…

    יש לציין שבמסגרת חצי שנת השכירות היו חילוקי דעות אודות תשלומים בין השוכר לבעל הדירה (בשל תקופת הקורונה).. אבל לא משהו מיוחד כמובן..

    • תלונת שווא
      עו"ד לירז מאיר | 08/01/2023 19:02

      שלום וברכה, ראשית יש לציין כי המילה משכיר כוונתה לבעל דירה, והמילה שוכר כוונתה מי שגר בפועל בדירה ושוכר את הדירה מבעלי הדירה (המשכיר).התיקון חשוב לא חס וחלילה בכדי להעליב או להתנשא, ואף יכול להיות שכותב שאלה זו אינו דובר עברית כשפת אם, אך בשל הבלבול בשימוש במילים בין שוכר ומשכיר קשה להבין את הסיפור.

      בכל אופן, במידה והתלוננו עליך במשטרה לגבי כל עבירה ובכלל זה עבירת מין, אתה תוזמן למשטרה, ושם תוכל לפרוס את טענותייך בפירוט ולעמוד על כך כי מדובר בתלונת שווא שעומד מאחוריה מניע. מומלץ טרם ההגעה לתחנת המשטרה להתייעץ עם עורך דין פלילי, אשר יכין אותך לחקירה במשטרה. במידה וכבר הוגש כנגדך כתב אישום יש להתייעץ עם עורך דין פלילי, לצורך ניהול ההליך הפלילי בצורה המיטבית כך שהאמת תצא לאור, ולא יגרם לך נזק נוסף ופגיעה בשמך הטוב.

      בברכה,

      לירז מאיר, עו"ד

      מנהלת פורום פלילי

      טלפון: 052-6612372 ; מייל:adv.liraz@gmail.com