פעילות בחשבון בנק תוך כדי עיקול.

  • פעילות בחשבון מעוקל תוך שעבוד פקדון כנגד העיקול
    נחמה | 23/12/2022 12:50

    שלום,

    עקב עיקול (לטעמי לא מוצדק - נמצא בדיון) הבנק מאפשר לי פעילות בחשבון תוך שעבוד פקדון כנגד העיקול. עד כאן בסדר. אלא שאת הפעילות הבנק איננו מאפשר לי ישירות באתר או באפליקציה, אלא רק באמצעות הוראה כתובה לסניף - דבר הכרוך בתהעסקות מרובה ובעיקר בעמלות גבוהות. 65 ש"ח להוראה של העברת כסף לחשבון אחר. אני יודע שבבנקים אחרים - אין כזו מגבלה. האם הבנק עושה כאן קופה עלי ועל דומים לי? האם זו הוראה של בנק ישראל? הפקידה טוענת שגם אם יש שקל אחד עיקול - המחשב לא מאפשר ביצוע הוראות ישירות. אודה להבהרה אם הדבר הזה סביר וחוקי?

    • פעילות בחשבון בנק תוך כדי עיקול.
      עו"ד אסף מירוז | 25/12/2022 13:56

      נחמה שלום

      ככלל, מקום בו הופקד פקדון כנגד העיקול, הרי שאין מניעה לבצע פעולות בחשבון. אם הבנתי נכון, טענת הבנק היא למניעה טכנית.

      נראה שמדובר בסוג הנושאים, שברצותו יכול הבנק לפתור, ובכל מקרה, לא מוכרת לי הוראה המונעת זאת ממנו.

      אני מקווה שעלה בידי לסייע.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com