חובה לתת שירות בשפה הערבית.

  • האם ההתנהגות הזאת לגיטימית במוקד ?
    רביע | 21/11/2022 21:56

    שלום רב,

    התנהגות לא הולמת במוקד מצד נציגת שירות במוקד כרטיסי אשראי, פניתי למוקד כרטיסי אשראי של לאומי נציגת השירות הייתה צריכה לאמת זהות של אימא שלי כדי שאוכל לבטל הוראת קבע שנעשתה ללא אישור ממני, אמרתי לה שאימא לא יודעת עברית אז אם תוכלי להביא נציג דובר ערבית כדי לדבר איתה, ולהפתעתי נציגת השירות סירבה לעזור בעניין וטענה שאנחנו במדינת ישראל אנחנו לא מחויבים לתת שירות בשפה הערבית. התפלאתי מלשמוע את הדברים האלה, במקום לעזור ללקוח עד שיהיה מרוצה מהשירות אז אני שמעתי את המילים הלא מנומסות האלה ולא ראוי שיהיה דבר כזה בבנק.

    האם יש בהתנהגות הזו עבירה על החוק ?

    אשמח לקבל חוות דעת בעניין.

    תודה.

    • חובה לתת שירות בשפה הערבית.
      עו"ד אסף מירוז | 05/12/2022 21:26

      שלום רביע.

      החוק בישראל אינו מחייב מתן שירות בשפה הערבית. עם זאת, נהוג בגופים גדולים להשתדל במידת האפשר, ליתן שירות/תרגום גם לשפות נוספות.

      אני בספק אם הסירוב להעביר את השיחה לנותן שירות דובר ערבית הוא עבירה על החוק, אך אני מסכים שהוא מעיד על איכות השירות, והדבר לשיקולך.

      אני מקווה שעלה בידי לסייע.

      בברכה,

      אסף מירוז, עו"ד
      מנהל פורום דיני בנקאות

      מרכז עזריאלי, המגדל המשולש, ק"28, דרך מנחם בגין 132/3 תל אביב
      טלפון: 03-7266966  ; מייל: amerozlaw@gmail.com