תביעה בגין נזקי נזילה

  • תביעת ביטח משכנתא
    אלכס | 08/11/2022 17:49

    שלום רב,

    אצל השכנה למעלה יש פיצוץ בצינור מים שמציף אותנו כבר 3 שבועות.

    בתקופה הזאת האיסטלטור של ביטוח משכנתא שלה הגיע לתקן 4 פעמים אך הנזילה רק מחמירה וגרמה הרס רב בחדר אמבטיה. לדעתי האינסטלטור התרשל וגם הביטוח לא ממהר לתאם ביקור נוסף.

    מאחר והשכנה לא דוברת עברית ולא מכירה את ההליכים, אני מייצג אותה בביטח שלה באישורה שמסרה בשיחת טלפון עם נציג הביטוח.

    יש גם שכנים נוספים שניזוקו וגם נגרם נזק לריכוש משותף של הבניין.

    ביקשתי אישור להפעיל איסטלטור פרטי במימון של הביטוח והם סירבו.

    האם אני יכול לתבוע ישירות ביטוח שלה בגין טיפול רשלני וגרימת עוגמת נפש?

    באיזה תחום צריך לחפש עורך דין שיעסוק בזה, אולי אם הוא יתקשר לביטוח הם יבינו יותר טוב שכך לא יכול להימשך ויאשרו אינסטלטור פרטי?

    • תביעה בגין נזקי נזילה
      עו"ד מיטל ירון | 09/11/2022 12:45

      שלום אלכס,

      ניתן להגיש תביעה נגד בעלת הדירה וחברת הביטוח שלה (לפי כיסוי ביטוח צד שלישי - לבדוק שקיים בפוליסה). יחד עם זאת, ההליך משפטי לוקח זמן ואני משערת שלא ניתן להשאיר את המצב כפי שהוא כעת.

      לכן, עדיף שבעלת הדירה תתקן את הנזק באמצעות אינסטלטור פרטי ולאחר מכן תגיש תביעה נגד חברת הביטוח (ונגד החברה שנשלחה לבצע את התיקון). חשוב לתעד בתמונות/צילום את מקור הנזילה ואת הנזקים ולבקש מהאינסטלטור לכתוב מהו מקור הנזילה ואילו נזקים נגרמו. כמובן שצריך לשמור קבלות על התיקון ותיעוד לגבי השתלשלות העניינים כפי שפרטת.

      עו"ד שעוסק בתביעות נזיקין (רכוש) ו/או בביטוח רכוש יכול לסייע והוא יכול גם לשלוח מכתב התראה לפני הגשת תביעה. בכל מקרה, עדיף להתייעץ עם עו"ד לפני הגשת תביעה לבית משפט ואולי אף לפני תיקון הנזק שכן ייתכן שיהיה צורך בחוות דעת.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • תביעה בגין נזקי נזילה
        אלכס | 13/11/2022 15:03

        מיטל שלום,

        הבעיה שהשכנה חיה מקצבת ביטוח לאומי ואין לה מאיפה לממן אינסטלטור פרטי אפילו מתוך ידיעה שזה יחזור לאחר זכיה בבית משפט. בייחוד שהביטוח כבר גבה ממנה השתתפות עצמית גבוהה מהרגילה בסך 1500 ש"ח כי היא לא העבירה את הביטוח מהכתובת הקודמת. התיקון כולל גם שיפוץ בשתי דירות למטה שניזוקו שללא ביטוח יכול להגיע לסכום ממש גבוה.

        השאלה אם אני יכול לתבוע את הביטוח שלה במיוחד שאני מטפל בשמה מול הביטוח באישורה שמסרה להם טלפונית. לכם יש לי כל ההיסטוריה של התכתבות איתם במשך כמעט חודש מאז שפניתי לראשונה.

        אם אתבע את השכנה אין סיכוי לקבל ממנה אגורה.

        • ביטוח צד שלישי
          עו"ד מיטל ירון | 15/11/2022 19:07

          ערב טוב,

          ככל שבכוונתך להגיש תביעה לבית המשפט, אז יש להגישה נגד השכנה ונגד חברת הביטוח שלה. באופן עקרוני, חברת הביטוח אמורה לתת לשכנה כיסוי ביטוחי (תחת הכיסוי של חבות כלפי צד שלישי) וליטול על עצמה את הייצוג המשפטי שלה (כלומר תגיש כתב הגנה גם בשמה). אם בית המשפט ימצא שאכן קיימת רשלנות אז חברת הביטוח תישא בתשלום.

          אם אתה לא מגיש תביעה, אתה יכול לפנות ישירות לחברת הביטוח של השכנה תחת הכיסוי של חבות כלפי צד שלישי.

          בברכה,

          מיטל ירון, עו"ד
          מנהלת פורום דיני ביטוח
          מנורת המאור 2 תל אביב

          טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law