המשכיר נכנס לדירה ללא אישורי

  • בהמשך לשאלתי ולתשובתך-בעיות עם המשכיר בנוגע לנזילה
    עמית | 30/09/2022 19:58

    שלום,

    בהמשך לבעייתי עם המשכיר ולתשובתך על בעייתי המתוארות פה בתמונות, עלתה בעיה נוספת. שלשום, יום ה-43 מבחינתי לנזילה, עשיתי שוב בדיקה לראות אם הנזילה עדיין קיימת. לפתע, הפלא ופלא, כבר אין נזילה. יש לי חשד שהמשכיר נכנס לדירה מבלי שהוא עדכן אותי (למרות שניתן לראות בפירוט הבעיה שאמרתי לו כמה וכמה פעמים שאני לא מוכן שייכנס כשאני לא בדירה) כדי לתקן את הנזילה. לא שאלתי אותו אם הוא נכנס או לא. אם המשכיר באמת נכנס לדירה כדי לתקן, זה היה במינימום ביום ה-31 לנזילה, אם לא מאוחר יותר. האם היה מותר למשכיר להיכנס ללא ידיעתי? כמו כן, מה הדין בנוגע לכלל שרשרת האירועים הזאת, מה באפשרותי לעשות?

    הסעיף בחוזה לעניין זה: "השוכר מתחייב לאפשר למשכיר או לבא כוחו להיכנס לדירה בכל זמן סביר וככל האפשר לאחר תיאום מראש למטרת פיקוח ו/או לשם ביצוע תיקונים ו/או שיפוצים ו/או להצגת הדירה בפני אחר".

    בנוסף, נגרמו עוד שתי תקלות בדירה בשלושה הימים האחרונים (דלת מקלחון שיצאה מעט ממקומה, כאשר סך הכל ניסיתי לסגור אותה וירידת מים מהחריצים של השיש מאחורי הברז, אל הקיר שמתחת לשיש) עדכנתי אתמול את המשכיר בנוגע לבעיות אלו, הוא אמר לי שהוא יבוא אחרי החגים, אחרי חג שני של סוכות, כלומר בעוד כשלושה שבועות. מה באפשרותי לעשות עם משכיר מסוג שכזה?

    • המשכיר נכנס לדירה ללא אישורי
      ליאור חאיק, עו"ד | 02/10/2022 10:09

      היי עמית

      במידה והמשכיר נכנס לדירה ללא אישורך, ידיעתך והסכמתך אפשר להגיש תביעה לפיצוי ללא הוכחת נזק מכוח חוק הגנת הפרטיות.

      לגבי השאלה השניה, נראה כי אין מנוס אלא להתחיל הליך של שליחת מכתב התראה לפני נקיטת הליך משפטי, באמצעות עורך דין, על מנת להגן על זכויותיך. נראה כי המשכיר אינו מקיים את ההסכם ואת חוק השכירות, תוך שהוא פוגע בזכותך הבסיסית לקיים אורח חיים סביר בדירה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com