האם הטלת עיקול מהווה לשון הרע?

  • לשון הרע
    לשון הרע | 11/08/2022 18:49

    שלום רב,

    מד"א עיקלו לי בהפתעה את החשבון )בסמוך ל10 לחודש(. מבירור איתם הם טוענים לחוב שלי מלפני שנה שלא פרעתי .

    לא נשלחה אלי התראה קודם לכן, והם מודים שלא נשלח דואר רשום, לטענתם נשלח דואר רגיל, אך מעולם לא ראיתי אותו.

    יצויין שהחוב נוצר מלפני שנה, ושילמתי אותו אז במועדו בהעברה בנקאית, ועתה לתמיהתי לסיבת העיקול עלה ששגיתי אז בעת העברה בספרה בפרטי החשבון.

    שאלתי, האם יש מקום לתביעת לשון הרע לאור העובדה שלא קיבלתי כלל התראה.

    בנוסף, הם ידעו שאני סבור בתום לב שחובי פרוע, שהרי שלחתי אליהם אסמכתא, ולמרות זאת הם לא טרחו לידע אותי בטעות. מה מידת האחריות שלהם בדבר, שההשלכות מזה שכל עוד לא הועמדתי על טעותי על ידם אני יחשב כאדם שפרע חובו וממילא בנוסף העיקול הוא שלא כדין?

    אודה לדעתכם.

    • האם הטלת עיקול מהווה לשון הרע?
      עו"ד אורי שורר | 17/08/2022 15:26

      שלום רב,

      מהתיאור שכתבת עולה כי מד"א היו צריכים לפנות אליך בטרם הטלת העיקול, אך יחד עם זאת לא מדובר בעיקול שהוטל בניגוד לדין היות שבפועל לא שילמת את חובך.

      היות שלא מדובר על עיקול שלא כדין, עילת לשון הרע בספק אם מתקיימת פה.

      בברכה,

      אורי שורר, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      דוד המלך 1, תל אביב
      טלפון:03-6005555 ; מייל: ori@gkl.co.il