זכויות בת מנישואים ראשונים בעיזבון בעלה של אמה

  • זכות ירושה לילד מנישואים ראשונים של בת זוג
    חיים | 16/07/2022 21:33

    ראובן נשא אשה שהייתה לה ילדה מנישואיה הראשונים.

    לזוג נולד ילד משותף אחד. לאחר פטירת אשתו ראובן כתב צוואה שבה הוריש את כל רכושו ונכסיו לילדו היחידי מהנישואים המשותפים.

    האם הבת מנישואיה הראשונים של האשה רשאית לתבוע חלק מהעיזבון של ראובן?

    • זכויות בת מנישואים ראשונים בעיזבון בעלה של אמה
      עו"ד רוית טוב-לי | 21/07/2022 12:03

      חיים, שלום,

      הבת לא יכולה לטעון שהיא יורשת של ראובן, אם ערך צוואה כדין או אפילו אם לא ערך צוואה כלל.

      ואולם, הבת כן תוכל לטעון שהיא יורשת של אמה, ולכן, שחלק מרכושו של ראובן הוא בעצם של אמה, מכוח הנישואין. זו טענה קשה, במיוחד ככל שעובר זמן מפטירת האם, אבל חשוב להבין האם ניתן צו ירושה או קיום צוואה אחר האם, ואם כן מתי, כדי להעריך את מידת החשיפה.

      מומלץ לפנות לפגישת ייעוץ פרטנית מסודרת אצל עורך דין מומחה בתחום.

      בהצלחה!

      רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il