תביעה לפנסיית נכות ותביעת פלת"ד

  • תביעת ביטוח
    אור | 12/07/2022 22:12

    אני תובע את הביטוח פנסיה- נכות - אובדן כושר עבודה.

    במקביל מוגשת תביעה בגין אותה נכות- אובדן כושר עבודה לפי חוק הפלת"ד.

    מהם השיקולים שצריכים להנחות אותי אם כדאי ונכון לי להגיש את התביעה לחברת הביטוח- פנסיית נכות כבר עתה? במקרה כזה הביטוח יקבע לי דרגת נכות ואובדן כושר? - ואולי אם תהיה לי דרגה ממומחה בית משפט, ר ' להלן- ואז סיכוי לקביעה יותר טובה עבורי?

    או

    לחכות שתהיה לי חוות דעת מומחים רפואיים ממוני בית משפט בתיק הפלת"ד?

    • תביעה לפנסיית נכות ותביעת פלת"ד
      עו"ד מיטל ירון | 13/07/2022 10:12

      בוקר טוב אור,

      מדובר בשתי תביעות שונות שהקביעה באחת מהן אינה מחייבת או רלבנטית בתביעה השניה.

      קביעת דרגת אי הכושר שתקבע על ידי קרן הפנסיה אינה רלבנטית לתביעת הפלת"ד וממילא לא ניתן לעשות בה שימוש (להציגה בפני המומחה מטעם בימ"ש). גם המבחנים לזכאות לתשלום פנסיית הנכות שונים ואינם רלבנטיים לתביעת הפלת"ד (שם נקבעת נכות רפואית על ידי המומחים מטעם בימ"ש והנכות התפקודית - הערכת אובדן כושר ההשתכרות - נקבעת בדרך כלל על ידי בימ"ש).

      מנגד, ככל שחוות דעת המומחים מטעם בימ"ש יהיו טובות עבורך תוכל להציגן בפני קרן הפנסיה אבל הן לא מחייבות אותה.

      באופן עקרוני, לא הייתי ממתינה לקבלת חוות דעת אלא מגישה את התביעה לקרן הפנסיה בסמוך לאירוע (כך שככל שתוזמן לועדה רפואית יוכלו רופאי הקרן להתרשם ממצבך הנוכחי ולא בדיעבד) ותומכת את התביעה במסמכים רפואיים שמבססים את אובדן הכושר.

      מכל מקום,  מציעה להתייעץ עם עו"ד שבקיא בתחום. לעיתים המצאת מסמכים מסמכים לקרן הפנסיה וגם חוות דעת שנראות על פניו כטובות עבורך עלולות להזיק ולא לסייע.

      אני כאן לרשותך לכל שאלה נוספת

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • ניסיונך הרב
        לי | 14/07/2022 17:24

        האם מנסיונך - מקובל שהביטוח מזמנים לוועדה רפואית?

        האם מנסיונך- אם הביטוח נותן פחות, = באיזה אופן  להציג להם אחר כך את חוו"ד מומחה בימ"ש באופן מחייב?

        האם מנסיונך- הסיכוי שהביטוח יתנו פחות, כי המומחים שלהם אינם ניטרלים?

        • וועדה רפואית
          עו"ד מיטל ירון | 14/07/2022 19:22

          ערב טוב

          מאוד שכיח שמזמינים לועדה אבל כל מקרה לגופו. מומחה מטעם בימ"ש לא מחייב את חברת הביטוח/קרן הפנסיה. לא ניתן להשיב שאלתך מבלי להכיר את פרטי התיק.

          באופן עקרוני, לעו"ד שבקיא בתחום יכולה להיות תרומה משמעותית להצלחה בתביעה.

          בברכה,

          מיטל ירון, עו"ד
          מנהלת פורום דיני ביטוח
          מנורת המאור 2 תל אביב

          טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law