חילוט כספי פיצויים

  • חילוט כספיי פיטורין
    טל | 12/07/2022 14:42

    שלום רב , חייב שעבר הליך פשיטת רגל , ובסיומו בחלטת בית המשפט נקבע שחלק מהחוב שנותר מקבל הפטר וחלק אחר שנשאר חולק לתשלומים חודשיים עד סיום החוב . עבר פרק זמן והחייב קיבל פצויי פיטורין ממקום עבודתו לשעבר . בית המשפט ( הכונס ) חילט את חלק הפיצויים הלא מוגן לטובת הנושים . הקטנת החוב נעשתה מהחוב המקורי , ולא מהחוב שנשאר לאחר אישור ההפטר בדיון המשפטי . האם הביצוע תקין , במידה שלא כיצד לפעול ? תודה

    • חילוט כספי פיצויים
      עו"ד קובי צאיג | 24/07/2022 12:38

      שלום רב !

      השאלה לא ברורה אם חולט הסכום שאינו מוגן מדובר בסכום כסף ידוע מה הרלוונטיות מאיזה סכום הוא מקוזז?

      בברכה,

      קובי צאיג, עו"ד
      מנהל פורום פשיטות רגל

      רחוב זאב ז'בוטינסקי 7, מגדל משה אביב, רמת גן
      טלפון: 03-6125512 ; מייל: kobi@zaig-law.com

    • המשך חילוט כספי פיטורים
      טל | 24/07/2022 18:13

      שלום רב , בהמשך לתגובתך , אנסה להבהיר את השאלה : יש שוני בין החוב המקורי ובין החוב שנקבע בבית המשפט בעת קבלת ההפטר , למעשה למיטב הבנתי מתקיימת מחיקת חובות ונשאר החזר חוב בהתאם לפסק הדין . מכאן כל הפחתה אמורה להקטין את סכום החוב שנקבע , וכך יתרת התשלום מצטמצמת , בעוד שבהקטנת החוב המקורי שלפני ההפטר , החייב יחזיר חובות ללא מיצוי ההפטר . למעשה החלטת בית המשפט לא מתממשת .