תביעה נגד ביטוח תלמידים בגין פגיעה לשיניים

  • שיניים שנשברו לילדה בבית הספר
    יעל | 19/06/2022 01:57

    שלום

    לילדה נשברו 2 שיניים קדמיות בבית הספר בשיעור ספורט. זה נשבר עד קרוב מאוד לעצב מה שאומר שייתכן שתזקק לטיפול שורש כרגע אנחנו בצעקב לגבי השורש והאם השן תחיה.  בינתיים עשינו הדבקה של חלקי השן אבל זה לא מספיק חזק והילדה מפחדת לאכול ו פחדת שכל הזמן יפול וכנראה שנעשה השלמה שהיא חזקה יותר..

    אני הלכתי לטיפול שיניים פרטי מהר כדי להדביק את השיניים ומתכוונת להמשיך בפרטי לשיניים לכל מה שתצטרך. בית הספר אמר שמשרד החינוך מכסה רק קופת חולים כגון כללית סמייל ורק אם יש נזק מתמשך כגון ללסת אז אפשר לתבוע את הביטוח. אני רוצה לתבוע את הביטוח של בית הספר לטיפולי השיניים שנזקקה ותזדקק להם בעתיד ומי יודע מה עוד יכול לקרות לשיניים ובכלל פיצוי על פגיעה באיכות החיים שלה והטראומה הנפשית שעברה כתוצאה משבירת השיניים. האם אפשר לתבוע ביטוח בית הספר למקרים כאלה של שיניים? תודה

    • תביעה נגד ביטוח תלמידים בגין פגיעה לשיניים
      עו"ד גיל קראוס | 19/06/2022 15:18

      שלום רב,

      צריך להפריד בין 2 הליכים -

      תביעה נגד פוליסת ביטוח תלמידים - שמדובר בפגיעת שיניים, מה שניתן לקבל כפי שנאמר לך הוא טיפול שיניים ובמקרים מסוימים השתתפות חלקית בעלויות טיפולי שיניים. אם אין נכות אחרת שקשורה לאירוע אז לא ניתן לקבל תשלום כלשהו.

      תביעה נזיקית - אם מדובר במקרה שאירע בשל רשלנות או עילה נזיקית אחרת של צוות בית הספר ו/או גורם אחר, אז ניתן להגיש תביעה נזיקית בגין כל הנזקים וההוצאות שנגרמו וייגרמו, כולל בגין עגמת הנפש.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • רשלנות
        יעל | 30/06/2022 10:30

        תודה על המענה.

        אם ניתן להוכיח שהמורה לא השגיחה בשיעור ספורט והייתה עסוקה בצד בטלפון שלה כשהילדה נפלה האם זו עילה לרשלנות?