מה דין הכספים בחשבון בנק משותף לי ולבתי, ללא בעלי?

  • חשבון בנק חדש על שמי ........
    יעל | 09/06/2022 15:03

    שלום. אני בת 82. לבעלי ולי יש חשבון בנק משותף כ 40שנים. נישואים שניים, הוא הוריש בצוואה שלו מה שרצה לבת שלו ולי יש צוואה ניפרדת.מופקדות אצל הרשם.  לאחרונה מסיבות אישיות פתחתי חשבון בנק חדש! על שמי ועל-שם בתי.  שואלת: אם בעלי אחרי 120 ילך לעולמו האם תהיה לבת שלו גישה או תביעה או  אפשרות  לקחת כסף גם מהחשבון החדש שלי  שלא מוזכר בצוואה שלו  ? המטרה שלי בחשבון זה שאוכל לתת כספים ר ק לבת שלי וגם היא כאמור תוכל למשוך כספים מחשבון זה הרשום ע'ש שתינו.  (או שהכי כדאי לרוקן כל הכסף בחשבון הזה אם אשאר בחיים לאחר לכתו של בעלי)    אודה על הסבר ותשובתך,      יעל

    • מה דין הכספים בחשבון בנק משותף לי ולבתי, ללא בעלי?
      עו"ד רוית טוב-לי | 30/06/2022 21:19

      יעל, שלום,

      בהנחה שלא ערכתם הסכם ממון אשר חורג מהוראות החוק, במועד פטירתו של בעלך עיזבונו (המגיע ליורשיו) יהיה זכאי למחצית שווי כל הזכויות והחובות שצברתם שניכם במהלך הנישואים, ללא קשר לשאלה ע"ש מי הם רשומים. עולה מכך, שהבת תוכל לתבוע חלק מהזכויות בחשבון שלך ושל בתך, כי הוא נפתח במהלך הנישואים, והיא תוכל אף לטעון שכל החשבון שלך, ושבתך שותפה בו רק מטעמי נוחיות.

      לצערי, לא ניתן להמליץ לך כיצד להגן באופן המיטבי על כספך מפני יורשי בעלך, מבלי לשמוע מה הנסיבות, הצרכים, האינטרסים והחששות הספציפיים שלך. בגלל שזה מטריד אותך, ובהחלט יש עדיין מה לעשות, אני ממליצה לך בחום לפנות לפגישת ייעוץ אצל עורך דין מנוסה ומקצועי. גם אם תחליטי לא לעשות דבר, לפחות תדעי מה זכויותייך.

      בהצלחה, רוית

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il