גירושין לאחר הסכם

  • בקשה משותפת לאישור הסכם גירושין
    מרינה | 14/03/2022 08:24

    שלום,

    שנינו יהודים, התחתנו בפראג, לאחר כ10 שנות נישואים הגענו להחלטה שעדיף לנו להתגרש, ערכנו הסכם אצל עו"ד, וקיבלנו פסק דין בבית משפט לעניני משפחה. כעט אלינו לגשת לרבנות לסיים את תהליך ע"י בקשה משותפת בהסכמה למתן פסק דין גירושין.

    מה נדרש לכך ומה הפרוצדורה ? האם חלה אלינו הוכחת יהדות ברגע שיש פסק דין של בית משפט ? אם כן האם על שני הצדדים או מספיק צד אחד ?

    • גירושין לאחר הסכם
      טו"ר יצחק עמרני | 14/09/2022 19:07

      שלום לך,

      בעיקרון לאחר הסכם פונים בבקשה משותפת לגירושין ומסדירים גט בביה"ד. אין צורך בבירור יהדות אלא אם כן קיים לבית הדין חשש בכלל בגין היהדות. כך בדרך כלל אין צורך בכך.

      בברכה,

      יצחק עמרני, טו"ר ועו"ד
      מנהל פורום בתי דין רבניים

      ז'בוטינסקי 2, בני ברק
      נייד: 03-6185868; מייל: izchke@gmail.com