האם ניתן להגיש תביעת חוב באיחור?

  • איחור בהגשת ברשה לחוב
    רוני | 06/02/2022 10:47

    ההיתי בהליך פש"ר שבו שולם בסופו החוב אחד מהנושים איחר בהגשה של הבקשה הוא גם נימק זאת ע"ס פסקי דין אחרים בנושא.

    הענין שקשה לומר שלא ידע בזמן על ההליך כיוון בהוצלפ היה לו תיק על חלק מהחוב ואני הגשתי את הפסיקתא כמתחייב ש

    לאחר שהתחיל התהליך מן הסם שם הוא עודכן כמו אחרים

    אני כבר שנתיים לערך אחרים זה יש מה לעשות בנושא?

    • האם ניתן להגיש תביעת חוב באיחור?
      עו"ד נילי רובינוב | 14/03/2022 12:04

      שלום וברכה,

      שאלתך לא כל כך ברורה אך אני מקווה שהצלחתי להבין למה התכוונת.
      כעיקרון המועד להגשת תביעת חוב הינו בתוך 6 חודשים מיום מתן צו פתיחת הליכים אך יש עליך חובה למסור לכל אחד מהנושים שהצהרת עליהם במסגרת הבקשה את צו פתיחת ההליכים. זה לא מספיק שדיווחת על הצו במסגרת תיקי ההוצאה לפועל ובפועל לא ביצעת מסירה לנושה.

      חשוב לציין שלבית המשפט יש שיקול דעת האם לקבל את הבקשה שהוגשה באיחור או לא ויש לך אפשרות להתנגד לבקשה ולהגיב לה.

      האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ועליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מעו"ד הבקיא בתחום.

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד

      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com