אי חידוש פוליסת ביטוח מבנה

  • אי חידוש ביטוח ללא הודעה מהחברה
    יוסף | 21/11/2021 17:42

    שלום רב ותודה מראש.

    אני מבוטח שנים ארוכות בביטוח מבנה + תכולה באותה חברת ביטוח. בשנים האחרונות היו לי שתי תביעות עקב נזקי סופה בסכומים קטנים יחסית של כמה אלפים בודדים בלבד. התלונות טופלו לשביעות רצוני ואף הפקידה של חב' הביטוח ביקשה ממני לצרף חשבונית תיקון של בעל מקצוע מומחה כדי שהתקלה לא תשוב חלילה, ובאמת הזמנתי איש מקצוע ושלחתי לחברה קבלה על תיקון מסודר וגם אחריות על התיקון.

    במועד חידוש הפוליסה (להזכיר, אני מבוטח שנים רבות באותה חברה) חב' הביטוח לא חידשה את הפוליסה וגם לא ידעה אותי בשום דרך על אי חידוש הפוליסה. ממש במקרה אחרי מספר חודשים בדקתי באתר ולתדהמתי נוכחתי לדעת שאינני מבוטח, וגם הפקידה והמנהלת שלה לא ידעו להסביר לי מדוע לא אמרו לי שאני כבר לא יכול להיות מבוטח אצלם. מעבר לפגיעה האישית (אפילו התנצלות לא קבלתי) אני שואל האם אי חידוש פוליסה של לקוח ותיק מבלי ליידע אותו מראש זה תקין? האם בשל העובדה שתבעתי את החברה פעמיים במשך 3 שנים מצדיק לא לבטח אותי יותר? ובכלל, למי ניתן לפנות ? האם לפניות הציבור שלהם?

    שוב תודה מראש.

    • אי חידוש פוליסת ביטוח מבנה
      עו"ד גיל קראוס | 23/11/2021 15:14

      שלום רב,

      ראשית - מה היה הנוהג במשך כל השנים ? האם אתה חידשת את הפוליסה או שחידשו לך אוטומטית ? סביר להניח שהחידוש לא היה אוטומטי ואז יהיה קשה לקבל טענה שהם היו מחויבים להמשיך ולבטח אותך.

      באופן כללי, חברת ביטוח יכולה לסרב לבטח מבוטח, כמובן שמדובר בנימוק סביר.

      תוכל לפנות לפניות הציבור של החברה ותוכל גם לנסות ולפנות בתלונה למפקח על הביטוח, בהנחה שאכן יש בסיס לטענה שהיו צריכים להמשיך ולבטח אותך.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • תודה גיל, עוד משהו קטן
        יוסף | 24/11/2021 11:03

        יותר מפריע ומציק לי מאי החידוש, שהחברה לא דאגה להודיע למבוטח מראש על החלטתה לא לבטחו, כך שלמעשה הייתי בלי ביטוח כמעט שישה חודשים. תודה רבה , בהחלט אפנה לגורמים שציינת.