ההשלכות של אי מתן תשובות מלאות וכנות לשאלות המבטח?

  • ביטוח לפני תום אבחון
    גיא | 16/11/2021 22:47

    מישהו שנמצא בתהליך אבחון למחלה קשה ותוצאות הבדיקות, שעדיין לא הסתיימו, מצביעות על אפשרות של המחלה, אבל אין עדיין אבחון סופי ועדיין לא רשומה המחלה בקופה ב"האבחנות שלך" ובטופסולוגיה של הקופה. האם ניתן ואפשרי לעשות ביטוחי בריאות וחיים במצב כזה ולהתעלם מהמצב הנוכחי ולא יהיה בעיה בקרות מקרה ביטוח? (זאת אומרת לא יוזכר בהצהרת הבריאות)

    • ההשלכות של אי מתן תשובות מלאות וכנות לשאלות המבטח?
      עו"ד מיטל ירון | 17/11/2021 11:29

      גיא שלום,

      חוק חוזה ביטוח מחייב את המבוטח להשיב תשובות מלאות וכנות לשאלות המבטח בהצעת הביטוח/הצהרת הבריאות. חובה זו נקראת "חובת הגילוי". החוק גם קובע את ההשלכות שעלולות להיות למבוטח שמפר חובה זו - חברת הביטוח עלולה לדחות את תביעתו במלואה או בחלקה בטענה שהמבוטח הפר את חובת הגילוי.

      ברוב הצהרות הבריאות קיימות שאלות שמתייחסות לבירור רפואי של מחלה או תופעה ושטרם נקבעה לגביה אבחנה סופית. יש גם שאלות שמתייחסות לבדיקות רפואיות שנעשו כמו בדיקות הדמיה, ביופסיה ועוד.

      לכן, העלמת מידע בתשובה לשאלות שהוצגו בפני מבוטח עלולה להביא במועד קרות מקרה הביטוח לדחיית התביעה או חלקה, בוודאי כאשר קיימת סמיכות זמנים בין הבירור הרפואי לבין מועד עריכת הביטוח.

      אני כאן לרשותך לכל שאלה נוספת.

      בברכה,

      מיטל ירון, עו"ד
      מנהלת פורום דיני ביטוח
      מנורת המאור 2 תל אביב

      טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law

      • המשך
        גיא | 18/11/2021 01:47

        הכוונה המדויקת בשאלה הייתה, האם גם כשמתבצעות בדיקות מסוימות לחשד במחלה כל שהיא, כמו בדיקות דם מסוימות או הדמיות וכו', ועדיין אין תוצאות סופיות, האם זה גם מדווח בהצהרת הבריאות? או רק כאשר יש אבחנות סופיות?

        • חובת דווח על מצב בריאותי
          עו"ד מיטל ירון | 18/11/2021 09:38

          שלום גיא,

          כפי שהשבתי, ככל שהצהרת הבריאות כוללת שאלות הנוגעות לבירור רפואי ו/או בדיקות הדמיה וכו' יש לדווח עליהן בהצהרת הבריאות גם אם טרם ניתנה אבחנה מדוייקת.

          בברכה,

          מיטל ירון, עו"ד
          מנהלת פורום דיני ביטוח
          מנורת המאור 2 תל אביב

          טלפון: 073-7893544, מייל: m@yaron.law