המשמעות של סכום ביטוח בפוליסת מבנה

  • ביטוח מבנה וערך קרקע - משמעויות
    עידן | 08/11/2021 12:52

    אני מנסה להבין מה המונחים האלה אומרים בפועל, בשעה שחלילה ביטוח הדירה הופעל

    יש את סעיף ביטוח המבנה, בדירה שלי הוא עומד על 300 אלף שקל.
    חברת הביטוח הסבירה לי שמדובר בסכום הרף אותו אקבל במידה והדירה למשל תינזק קשות ברעידת אדמה. - אמרו לי שהסכום מחושב לפי משהו כמו 5,500 ש"ח למטר.
    אם הייתי בוחר לבטח את הדירה ביותר, למשל בביטוח מבנה של 800,000, האם אקבל פיצוי זה כאשר חלילה תהיה רעידת אדמה והביטוח יכנס לתוקף או שאין לזה משמעות אמיתית? חברת הביטוח תשלם רק את מה שמגיע לקבלן שיקים מחדש את המבנה?

    שאלה נוספת נוגעת לסכום ביטוח נוסף או מה שנקרא ערך קרקע.
    אם ביטוח המבנה שלי כפי שאמרתי הוא 300 אלף, ואני מוסיף גם ערך קרקע של עוד 500 אלף, האם אקבל את שניהם במקרה של רעידת אדמה ונזק בלתי הפיך למבנה?
    והשאלה היא - עד איזה גבול אני יכול לבטח ? האם אוכל לבחור כל סכום ולקבלו במקרה של רעידת אדמה, או שיש רף עליון, ובעצם אני זורק את כספי הפרמייה הגבוהים לפח בגלל שביקשתי לבטח ביותר.

    תודה

    • המשמעות של סכום ביטוח בפוליסת מבנה
      עו"ד גיל קראוס | 16/11/2021 17:29

      שלום רב,

      להערכתי כדאי שתתיעץ עם סוכן ביטוח בעניין, אבל כעיקרון לא תוכל בכל מקרה לקבל יותר מערך המבנה בפועל, גם אם ביטחת אותו בסכום גבוה יותר.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il