מה יכול לטעון נתבע שלא הביא ראיות?

  • משקלו הסיכום
    אבי | 25/09/2021 18:45

    שלום רב,

    בתיק נזקי גוף ישנם מספר נתבעים.

    כולם, מלבד נתבע אחד, הגישו תצהירים עדות ראשית ותיקי מוצגים. עם אלה שהגישו, תובע הגיע לפשרה שקיבל תוקף של פס"ד. לגבי אחרון הוא (או מי מטעמו) לא התייצב גם בדיוני הוכחות וביהמ"ש דרש להגיש סיכומים מטעמו ומטעם התובע.

    התובע ציין בסיכומים אלה את כל ראשי נזק, תחשיב, כולל דרישת מימון של ניתוח יקר, הניתוח שהינו דרך היחידה להחזיר מצבו הבריאותי של התובע למצב הקודם.

    הנתבע שנשאר, בסיכום בעל מספר שורות, רק התייחס שקיימים נתבעים נוספים שאשמים בנזק ולא התייחס לראשי נזק ולהוצאות רפואיות בגין ניתוח בפרט.

    השאלה היא מהמשקלו של סיכומים הנתבע בהעדר של תצהיר עדות ראשית - האם ביהמ"ש אמור לקבל טענות בסיכומי תובע בגין מימון הניתוח בפרט?

    תודה רבה

    • מה יכול לטעון נתבע שלא הביא ראיות?
      עו"ד ורד פרי | 03/10/2021 18:09

      שלום אבי,

      בסיטואציה שתיארת, רשאי בית-המשפט להתייחס לכל טענה משפטית שנמצאת בסיכומי הנתבע. מובן שלא ניתן יהיה לקבל טענות עובדתיות ככל שלא הוכחו. ככל שהנתבע לא הכחיש את עלות הניתוח בסיכומיו - בית-המשפט רשאי לקבל את עדותו של התובע בעניין זה, אך בסופו של דבר קביעת שיעור הנזק היא בשיקול הדעת של בית-המשפט בלבד, ולכן הוא יכול לקבוע שעלות הניתוח המתקן הנטענת בתצהיר התובע אינה סבירה. לדעתי הוא צריך לקבל את עדות התובע בעניין זה, אך קיימת אפשרות שלא כך יהיה.

      בברכה,

      ורד פרי, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הרי גלעד 5, רמת גן
      טלפון: 03-6136248; מייל: veredpery@barak.net.il