פיענוח הסעיף

  • ניתוח סעיף 242 לחוק העונשין
    שירן | 30/04/2021 00:25

    היי, אשמח לסיוע אם ניתוח סעיף 242 לחוק העונשין על כל יסודותיו.

    מהי ההתנהגות, התוצאה וכו.

    ובנוסף האם המילה "מזיד" היא מעידה על מחשבה פלילית לפי סעיף 90(א) והמילה בכוונה ל מתייחסת למטרה?

    או שעבירה אינה שותקת ודורשת יסוד נפשי שלי כוונה לפי סעיף 20(א).

    תודה רבה !

    • פיענוח הסעיף
      סטודנטית למשפטים | 21/06/2023 12:39

      יסוד עובדתי: ר׳ התנהגותי: המשמיד, המונע.

      ר׳ נורמטיבי: ספר, תעודה או דבר פלוני דרושים, או עשויים להיות דרושים, לראיה בהליך שיפוטי, בלתי ניתנים לקריאה, לפענוח או לזיהוי, שימוש בהם לראיה.

      ר׳ תוצאתי: השמדה

      יסוד נפשי: היודע=ביודעין- ס׳ 90א = מודעות במזיד= ס’90א=מודעות.

      בכוונה- יסוד נפשי מטרה