התנהלות מול חברת ביטוח לאחר תאונה

  • שלום בתי בת 25 נהגת חדשה מזה שנה וחצי
    ישככר | 28/04/2021 19:43

    שלום בתי בת 25 נהגת חדשה מזה שנה וחצי, היא עשתה תאונת דרכים עם הרכב המשפחתי כשאני (אבא שלה)יושב לידה ועד לתאונה. היא לא שמרה מרחק נכנסה מאחורי אוטובוס. היא מודה באשמה גם אל מול חברת הביטוח, שלחתי לחברת הביטוח סירטון ממצלמת הדרך שהייתה באוטו, כמובן שלפני התאונה הפעלתי ביטוח נהג חדש.

    לאחר בדיקת השמאי מטעם הביטוח הוא קבע כי רכבי טוטאל לוסט ולא שווה לתקנו . בחברת ביטוח מתעקשים לשלוח חוקר פרטי מטעמם בכדי לחקור אותה. האם הסיבה שחברת הביטוח שולחת את החוקר היא בכדי להתנער מתשלום עבור אובדן הרכב מקיף? האם במקרה כזה עלי לשכור עו״ד מטעמי? האם עו״ד מטעמי צריך להיות נוכח בעת החקירה?ובכלל האם מותר לי לסרב להיחקר, במידה וכן מה ההשלכות של סירוב שכזה? במידה וכן מה העל

    • התנהלות מול חברת ביטוח לאחר תאונה
      עו"ד עדי רחמים | 29/04/2021 10:54

      יששכר שלום.

      דרישת חברת הביטוח לחקור את נסיבות התאונה והכיסוי הביטוח היא דרישה מקובלת, במיוחד במקרים של כיסוי נהג חדש מהסוג שתיארת, ועל המבוטח חלה חובה לשתף פעולה עם חברת הביטוח במהלך בירור התביעה.

      יחד עם זאת חשוב מאוד לשים לב שהחוקרים פועלים בהתאם לנהלים וההנחיות ומבצעים חקירה שאינה פוגעת בזכויות בתך.

      מומלץ להתייעץ טרם החקירה עם עו"ד ואף אמליץ שיהיה נוכח עו"ד מטעמך במעמד החקירה על מנת למנוע טעויות שעלולות לגרור אתכם להליך משפטי מיותר.

      בהצלחה.

      בברכה,

      עדי רחמים, עו"ד
      מנהלת פורום תאונות דרכים

      המכבים 22א, הוד השרון
      טלפון נייד: 050-6679988 ; מייל: adirahamim.law@gmail.com