תביעה ייצוגית מבחן

  • תביעה ייצוגית כנגד המרכז הארצי לבחינות והערכה
    אנונימי | 18/04/2021 20:45

    שלום,

    אני נמצא בהליך מיון למסלול ה-4 שנתי ברפואה, כחלק מהליך המיון ישנה בחינה שנקראת "בחינה בחשיבה אנליטית" עליה אחראי מאל"ו, המרכז הארצי לבחינות והערכה, (אותו גוף אשר אחראי על בחינת הפסיכומטרי). הבוחנות אשר הגיעו למבחן בכיתה בה נבחנתי לא הכירו את הנהלים וההנחיות של המבחן ופגעו ביכולת שלנו להיבחן כנדרש. בסוף הבחינה ניגשה אלינו אחראית מטעם המרכז הארצי ותחקרה אותנו ואת הבוחנות וניכר היה שהבינה את הבעיתיות שבעניין. יומיים לאחר הבחינה, הכיתה שלנו בלבד, קיבלה מייל מהמרכז הארצי עם אופציה למועד נוסף ללא עלות וללא אופציה לדעת לפני את הציון אותו קיבלנו.

    אני רוצה להדגיש שהליך הקבלה לרפואה דורש השקעה רבה מצד הסטודנטים המנסים להתקבל - מדובר על כ-10,000₪ יחד עם קיצוץ בהיקף העבודה הדרוש על מנת ללמוד למבחנים. וכאשר מדובר על אנשים עם משפחה וילדים הדבר דורש השקעת משאבים גדולים אף יותר.
    הבחינה נעשית פעם אחת בשנה, והיא חלק מרצף של 4 בחינות כך שמועד נוסף פוגע ביכולת שלנו להתכונן למבחנים הבאים.

    לדעתי, מסיבות שונות אותן לא אפרט כאן, הייתה כאן רשלנות של המרכז הארצי והמחדל הזה היה יכול להימנע בקלות אבל זה פשוט לא אכפת להם.
    המבחן החוזר לא מהווה פיצוי הולם (הוא למעשה לא מהווה פיצוי כלל) ביחס לנזק שנגרם. האם יכולה להיות כאן עילה לתביעה ייצוגית? או תביעה מסוג אחר?

    • תביעה ייצוגית מבחן
      ליאור חאיק, עו"ד | 27/04/2021 13:34

      אין כאן עילה לתביעה ייצוגית מן הטעם הפשוט שמדובר בתביעה נגד רשות שעניינה איננה גביית אגרה או מס שלא כדין ולכן אין "כרטיס כניסה" להליך.

      הליך אחר בוודאי שיכול להתאים, כגון הליך מנהלי או תביעה אישית.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com