הריון וחופשת לידה בהתמחות

  • הריון וחופשת לידה בהתמחות
    נועה | 14/03/2021 22:10

    היי אני ממש בתחילת הריון, והתחלתי התמחות ב1.3.21
    הלידה הצפויה בע"ה היא לקראת סוף ההתמחות (חודש נובמבר ) חשוב לציין שאני מתמחה שנת התמחות אחת.

    ברצוני לשאול מס' שאלות בבקשה

    1 האם חופשת הלידה נספרת לימי ההתמחות?

    2. כמה שבועות חופשת לידה זכאית להם מתמחה?

    3. והכי חשוב- מה קורה במצב בו אלד בע"ה ואחסיר שלא בכפוף לזכאותי לימי חופשת הלידה? ז"א נניח ואלד לפני תום ההתמחות ולמרות ימי חופשת הלידה יישאר לי חודש למכסת ההתמחות האם יש אפשרות להשלים את מכסת ההתמחות? האם זו חובה המוטלת על המעסיק לאפשר לי להשלים ?

    4. האם יולדת בהתמחות זכאית לדמי לידה? (בהנחה שיש רצף הפרשות לביטוח הלאומי טרם ההתמחות)

    תודה רבה!!

    • הריון וחופשת לידה בהתמחות
      עו"ד נתיב רגב | 15/03/2021 09:41

      נועה שלום,

      ראשית, מזל טוב!

      חופשת לידה היא היעדרות מותרת בתקופת ההתמחות. כלומר, לא תידרשי להשלים את הימים שהחסרת בשל כך. בנוסף, יולדת בתקופת ההתמחות תהא זכאית לדמי לידה.

      בהצלחה,

      בברכה,

      נתיב רגב, עו"ד
      לכיש 1, תל אביב

      טלפון: 054-5850018 , מייל: nativregev@hotmail.com

      • חופשת לידה בהתמחות- המשך לשאלה
        נועה | 15/03/2021 10:09

        תודה רבה!!:)

        ארצה למקד את השאלה-
        תאריך הלידה המשוער הינו אמצע נובמבר, ומכאן, בהנחה שאלד שבועיים לפני, יוצא שחופשת הלידה שהינה 14 שבועות (אם איני טועה? ) אינה מספיקה , ויחסרו לי ימים לסיום ההתמחות .
        האם אוכל להשלים את מניין הימים החסרים? האם המעסיק מחוייב לאפשר זאת למרות שהסתיימה השנה בפועל?

        תודה רבה

        • חופשת לידה בהתמחות - המשך תשובה
          עו"ד נתיב רגב | 16/03/2021 09:55

          הי נועה שלום שוב,

          כאמור בתשובתי הקודמת, חופשת לידה, לתקופה בסיסית כמשמעותה בחוק עבודת נשים, היא היעדרות מותרת מתקופת ההתמחות.

          כלומר, לא תידרשי להשלים את הימים שהחסרת.

          בהצלחה,

          בברכה,

          נתיב רגב, עו"ד
          לכיש 1, תל אביב

          טלפון: 054-5850018 , מייל: nativregev@hotmail.com

      • במידה וחסרים ימים למרות חופשת הלידה
        נועה | 16/03/2021 10:07

        הבנתי את דבריך, ותודה רבה.
        השאלה הייתה מכוונת לכך שאם למרות חופשת הלידה יחסרו לי ימים לחובותיי לשנת התמחות שלמה? ז"א האם אוכל להשלים את הימים החסרים ? האם המעסיק חייב לאפשר זאת?

        • חופשת לידה בתקופת התמחות - המשך תשובה
          עו"ד נתיב רגב | 16/03/2021 10:28

          אסור למעסיק לפטר עובדת במהלך 60 ימים לאחר חופשת הלידה, אלא באישור הממונה על חוק עבודת נשים.

          כך שבגמר חופשת הלידה וככל שטרם הסתיימה תקופת התמחותך, תעמוד לך הזכות לשוב ולהשלים את תקופת ההתמחות.

          בהצלחה,

          בברכה,

          נתיב רגב, עו"ד
          לכיש 1, תל אביב

          טלפון: 054-5850018 , מייל: nativregev@hotmail.com