החזר שכר טרחה

  • תביעת רשלנות רפואית - התנהגות של עורך דין
    מלכה | 13/01/2021 11:35

    היי,לפני כשנתיים בעלי צונתר שלא לצורך על ידי בית חולים מסויים ונפגע במס עורקים בזמן הצינתור.מספר חודשים לאחר המקרה פנינו לעורך דין שהוא גם רופא בכדי שיבדוק עילה לתביעת רשלנות רפואית. נסענו אליו לפגישה ומסרנו לו את כל החומר, הוא אמר לנו שלדעתו יש עילה לתביעה ולקח מאיתנו את המסמכים ותשלום מקדמה על סך 4000 שקלים. מאז לא שמענו מעורך הדין בכלל, כל התקשרות בינינו היתה רק ביוזמתנו, כשבכל פעם שאנחנו שואלים הוא עונה שהוא מחפש רופא מומחה שיכתוב חוות דעת. עברו שנתיים והתיק לא התקדם לשום מקום, ולא היתה שום פניה מצידו אלינו בשום עדכון. לאחרונה פנינו אליו וביקשנו לקבל חזרה את כל המסמכים ואת תשלום המקדמה מאחר ולא נעשה כלום בתיק. הוא אמר לנו שאת המסמכים הוא יחזיר לנו את התשלום זה שכר טרחה, כלומר הכסף לא יוחזר לנו.אני שואלת, האם מעשה כזה לא גובל בנוכלות וחוסר אתיות? האם יש לי עילה לתבוע את עורך הדין הזה? מה גם שהוא בזבז לנו שנתיים מתקופת האפשרות לתבוע.אנא עזרתכם איך מתמודדים עם מקרה כזה.תודה

    • החזר שכר טרחה
      עו"ד אדם אשכנזי | 04/02/2021 11:17

      שלום רב

      המחלוקת לעניין שכר הטרחה לא מעלה כאן לדעתי עניין אתי.

      אגב, מאוד סביר שלוקח זמן למצוא רופא בתיק רשלנות רפואית, למרות ששנתיים באמת נשמע יותר מידי.

      הצעתי היא לעסוק בעיקר ולא בטפל, יש עורכי דין מצוינים בתחום הנזיקין, מציע לכם פשוט לפנות למישהו אחר, ומומלץ.

      לעניין שכר הטרחה - קודם כל האם יש הסכם? אם יש הסכם, הוראותיו מחיבות. אם אין הסכם, אז כדאי אולי לבחון פרטנית אם יש מקום לתבוע החזר שכר הטרחה.

      בהצלחה

      בברכה,

      אדם אשכנזי, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      רחוב האורגים 21, אשדוד
      טל': 08-6538011  : Adam@an-law.co.il