הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

היורש או הקיבוץ מי יקבע מי ישכור את הדירה בקיבוץ?

  • קביעת דייר בבית משוייך
    שלומית | 11/10/2020 09:57

    אני ומשפחתי משכירה מזה מספר שנים דירה של יורש בקיבוץ מופרט. יש צורך גובר בדירות מעבר למשפחות שנקלטות לחברות. אנחנו רק תושבים. מבחינת בעל הדירה, שהוא יורש, אנחנו ממשיכים. הקיבוץ נושף בעורף שיכניסו לשם דיירים שמועמדים לקליטה. האם יש לקיבוץ אמירה בעניין או אם הדירה משוייכת, המילה הסופית היא של בעל הדירה? לציין שהחוזה הוא ביננו לבעל הדירה ולקיבוץ ויש שם סעיף שאומר שהקיבוץ יכול לדרוש מי יהיו הדיירים. בנוסף ידוע לי שיצא לפני מספר שנים תקדים לפיו היורש, בעל הדירה הוא החליט בעניין.
    אודה לתשובה

    • היורש או הקיבוץ מי יקבע מי ישכור את הדירה בקיבוץ?
      עו"ד יעל פרי | 17/10/2020 20:18

      שלומית שלום

      באופן עקרוני, מי שקובע את זהות השוכר בדירה, הוא בעל הזכויות בדירה הלו הוא היורש. יחד עם זאת, הקיבוץ צריך לאשר את זכות השוכר.

      בברכה,

      יעל פרי, עו"ד
      מנהלת פורום אגודות שיתופיות

      מרכז עזריאלי 1(מגדל עגול), ת"א
      טל': 03-7444745; מייל: yael@py-law.co.il