האם אפשר להגיש ייצוגית על ביטול הפלגה בגלל הקורונה

  • החזר כספי על ביטול נסיעה
    אפאפאפ | 09/06/2020 20:24

    שלום,

    ההורים שלי שחצו את גיל 70 מזמן, היו אמורים לצאת כקבוצה להפלגה באירופה שבוטלה/נדחתה בשנה

    במסגרת ביטוח הבריאות שלהם, הם שילמו גם על ביטוח ביטול נסיעה הכולל מגפה.

    חברת השייט נתנה לנוסעים 2 אופציות, 1. דחיה של שנה עבור ההפלגה, 2. ביטול ההפלגה והחזר של 65 אחוז ממה ששולם.

    ההורים שלי שהם מבוגרים, באופן טבעי לא הלכו על האופציה הראשונה, אלא ביקשו את האופציה השניה, ותבעו את ה 35 אחוז הנותרים מחברת הביטוח.

    חברת הביטוח דחתה את התביעה שלהם, בטעה שהם ביטלו את הנסיעה ולא חברת השיט.

    ללא ספק מדובר בנבזות מצד חברת הביטוח, הרי ברור שלא מדובר כאן ביטול של ההפלגה מצד חברת הספנות בטענה של דחיה, וגם הטעיית הציבור (תשאלו את כולם על מה הם חשבו ששילמו תוספת לביטול נסיעה)

    אם נניח מנכ"ל חברת הביטוח היה רוכש רכב, והיו מבטיחים אספקה תוך חודש, ואחרי חודש היו מודיעים לו שהם דוחים את זה בשנה, הוא היה מבטל את ההזמנה ומקבל את כספו בחזרה, או לא?

    ממה שאני שומע מהרבה מאוד נוסעים, כולם בדיוק באותה סיטואציה, כל חברות התעופה והספנות רק דוחים את הטיסות וההפלגות למועד לא ידוע או מועד לא ריאלי ולכן חברות הביטוח לא מוכנות לשלם להם על הכסף האבוד, ואל נשכח הם שילמו בפרמיה בדיוק על זה, כתוב בפרוש ביטול נסיעה עקב מגפה.

    מה דעתכם, האם יש כאן מקום לתביעה בסדר גודל גדול של כל הנוסעים הנפגעים?

    תודה,

    אפאפאפ

    • האם אפשר להגיש ייצוגית על ביטול הפלגה בגלל הקורונה
      ליאור חאיק, עו"ד | 22/06/2020 18:21

      היי

      אפשר להגיש תביעה קטנה אישית או בקשה לאישור תביעה ייצוגית בהנחה ומדובר בהיקף בלתי מבוטל של נפגעים.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • תודה, כמה זה "היקף בלתי מבוטל של נפגעים" ?
        אפאפאפ | 22/06/2020 23:38

        תודה, רק במקרה של ההורים שלי זה 30 שמפחות, על מס' חברות ביטוח, אבל כל מי שאני מדבר איתו אומר שקיבל את אותה תשובה, הטיסה לא בוטלה, היא נדחתה (בשנה) ולכן לא תקבל פיצוי.

        רק לי זה נראה הטעיית הציבור שרכש ביטוח ביטול נסיעה שכולל גם מגיפה?

        • ישנה פסיקה שקובעת שלפחות 170 נפגעים
          ליאור חאיק, עו"ד | 23/06/2020 17:38

          ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

          בברכה,

          ליאור חאיק, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

          לוי אשכול 31, רחובות
          טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com