בקשה לאחר פסק דין

  • בתיק שהסתיים היתה בקשה שטרם סיום התיק לא טופלה
    דולב | 13/11/2018 00:31

    טרם  הדיון  בתיק  בבית  המשפט  המחוזי  בבאר שבע -  הוגשה  בקשה וסעד -  הבקשה  לא  טופלה  ובית  המשפט  לא  ענה  עליה.  בנתיים  היה  דיון  וספק  דין  בתיק.  האם  עדין  מחוייב  בית  המשפט  לענות  לבקשה  שהוגשה טרם  הדיון  ?  ואם  כן  האם  רשאי  בעל  הדין  להגיש  בקשה  ולדרוש  מענה  לבקשתו  המקורית?

    • בקשה לאחר פסק דין
      עו"ד טליה שנברגר | 16/11/2018 08:37

      דולב שלום רב,
      ככלל, לאחר פסק דין התיק המשפטי נסגר ולא אמורות להתקבל בו החלטות נוספות. ואולם (ואפילו מערכת "נט המשפט" תומכת בזה), קיימת אפשרות להגיש בקשות לאחר סגירת התיק (למשל, בקשה להחזר אגרה וכו').

      משאלתך לא ברור לי מה מהות הבקשה והאם היא קשורה לפסק הדין שניתן או שמא היא בקשה טכנית או כל בקשה אחרת.

      בוודאי שאם הבקשה קשורה לעניינים שנדונו בפסק הדין, הרי שאין כל צורך לדון בה לאחר פסק הדין. יחד עם זאת, אם מדובר בעניין שהלכה למעשה פסק הדין סותר אותה, יתכן וצריך "לחשב מסלול מחדש" באמצעות עורך דין מומחה בתחום.

      בהצלחה

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talya@sba-law.co.il