הצדק עם השוטרים

  • עבירה או לא?
    מתן ש | 06/11/2018 22:20

    שלום,
    לפני כשנה נסעתי ברחוב בעל 2 נתיבים אחד המשך ישר ואחד רק ימינה (אזור איצטדיון נתניה).
    כוונתי הייתה לפנות ימינה ובכך להמנע מעומס שהיה שם אך כמה עשרות מטרים לפני הצומת החלטתי לעבור נתיב על מנת להמשיך ישר (איתות, האטה , הסתכלות במראות שלא היה מאחוריי אף אחד) את המעבר נתיב סיימתי לפני הכניסה לצומת כאשר קיים פס הפרדה מקווקו. מיד אחרי שעברתי את הצומת עצר אותי שוטר תנועה שהופיע מאחורי הניידת ושוטר אחר שכנראה היה ברכב ניגש אליי וטען שבמהלך מעבר של הצומת עברתי נתיב והחליט לתת לי דוח.
    יצאתי מהאוטו והתחלתי לשוחח איתם ומהם אני מבין (יש הקלטה) שהחצים הם שמגבילים אותי ואוסרים עליי לפנות ואני אצטט : "כל עוד יש לך חצים על הנתיב אסור לך לעבור גם עם יש פס מקווקו"
    יש לי משפט ערעור ורציתי לדעת אם הם צודקים?
    נ.ב: אני כבר 10+ שנים על ההגה ללא עבירה אחת.
    תודה

    • הצדק עם השוטרים
      יעקבי | 06/11/2018 23:25

      שלום מתן,
      העבירה ביצעת נקראת קיפוח זכות! 500 ש"ח! (0 נקודות).

      • תקנה 36 (ד)
        מתן ש | 06/11/2018 23:38

        תודה על התגובה אבל  מה שנרשם לי זה 36(ד)
        . בלי שום קשר הנתיב לידי היה פנוי וגם מאחוריי לא היה רכב...העומס שחשבתי שיש זה בהמשך הכביש אחרי הצומת

        • חיצים בצומת
          יעקבי | 07/11/2018 20:09

          שוב שלום מתן,
          לדעתי (מבלי לקרוא הנסיבות) המסתמכת על תיאורך בלבד לא היתה כאן עבירה של חיצים בצומת כיון שנכנסת לצומת בחץ ישר ויצאת מהצומת באותו כיוון (ישר).
          ההבדל בסעיפי האישום הוא חיוב מול אי חיוב ב-6 נקודות.