נסיעה בשול

  • דו"ח על נסיעה בשול הימני
    רוני | 04/11/2018 21:21

    קיבלתי דו"ח על נסיעה בשול הימני. בדו"ח כתוב רק שנסעתי בשול, אך לא מוזכרת העובדה שהשוטר עצר אותי על פניה ימינה לכביש עפר מהכביש המהיר. כדי לפנות ימינה אני חייב לרדת לשול קצת קודם כדי לא להאט בפתאומיות על הנתיב עצמו ולסכן את התנועה.
    השוטר כלל לא התייחס לפניה ימינה. אלא חיפש לעצור אותי שם בגלל שיש סיבה לרדת לשול..
    האם זו טענה טובה להישפט?

    • נסיעה בשול
      יעקבי | 05/11/2018 06:48

      שלום רוני,
      1. האם הסיבה לנסיעה בשול אכן הסיבה האמיתית או שמא מדובר בגרסה כבושה?
      2. מה המרחק (לערך) בו נסעת בשול?
      3. האם היה עומס תנועה במקום?
      4. מה המרחק לצומת הקרוב?
      5. האם השוטר היה בנסיעה או במצב סטטי?
      6. האם יש לך עדות מצולמת (מצלמת רכב)?

      • תשובה
        רוני | 05/11/2018 11:57

        אז ככה:
        היה עומס תנועה על הכביש. המרחק לצומת הקרוב - כ1 ק"מ.
        הכביש עפר שאליו הפניה ימינה - עוקף את הפקק.
        הסיבה האמיתית לנסיעה בשול היא אכן כדי לא להפריע לתנועה בנתיב עצמו בזמן הפניה ימינה. גם כשיש שם פקק, מדי פעם התנועה מתקדמת מהר ואם אפנה ישר מהנתיב - אפריע לתנועה.
        במקרה הזה היתה עוד סיבה לירידה לשול - הניידת משטרה עמדה סטטית מטר לפני הפניה ימינה, כך שמי שבא מהשול לא יכול לפנות ימינה כי היא חוסמת אותו, וכדי לפני לשול אתה חייב לפנות ב90 מעלות. אני ראיתי מרחוק את הניידת כי היא הבהבה וחשבתי שהיא ממש חוסמת את הגישה לכביש עפר אז התכוונתי לעצור מאחוריה כדי שהיא תזוז. חשבתי שאם אני אשאר בנתיב לא אוכל לפנות ואהיה חייב להמשיך ישר.
        בכל אופן הפקק התחיל לא הרבה לפני הפניה ימינה. (בערך 100 מטר לפני הפניה, ונסעתי בשול בערך 50 מטר) כך שלא הרווחתי הרבה מהנסיעה בשול עד לפניה - וכוונתי לא היתה לעקוף את הפקק מהשול. אלא לפנות ימינה כמו שצריך.
        אין לי עדות מצולמת, אך השוטר כתב במפורש בדו"ח שהוא עמד סטטי על השול ואני הגעתי עד אליו בשול. הוא לא הזכיר כלל את הפניה ימינה.

        • נסיעה בשול
          יעקבי | 05/11/2018 12:04

          שלום רוני,
          קראתי בעיון תשובתך. לדעתי אין לך קייס ונימוקי עימי.

          • תשובה
            רוני | 05/11/2018 15:21

            והיא?

            • שאין לך שום סיבה או נימוק טו טענה משפטית
              אבי | 05/11/2018 15:37

              לטעון במשפט ומכיוון שכך, ממליץ לך לשלם את הקנס וללמוד מזה.
              בעצמך כתבת שהיה עומס תנועה ולכן על פי דבריך לא הייתה מניעה להישאר בנתיב, לאותת לפני הפנייה ולפנות.
              כל ההתחכמות לחסוך 10 שניות בתנועה לא מועילה