כתב אישום צריך לצאת תוך 4 חודשים

  • דוח על עקיפה בפס לבן
    טליה | 29/10/2018 19:23

    שלום. לפני שנתיים עצר אותי שוטר (מתנדב מבוגר)בטענה שעקפתי בפס לבן. אני בטוחה שלא עקפתי ב-100%. השוטר אמר שזה הזמנה למשפט. ביקש רישיון נהיגה הלך לניידת כשחזר אמר לי את נוהגת עם רישיון ללא תוקף. אמרתי לו מה אתה אומר... הוא נרתע ואמר אני אבדוק שוב. הלך לניידת חזר ושוב אומר: את נוהגת ללא רישיון נהיגה בתוקף. אמרתי לו אז תרשום לי דוח על נהיגה עם רישיון פג תוקף. ברור שהרישיון שלי בתוקף עד 2025 ... והתחיל לרשום דוח על עקיפה בפס לבן. שואל אותי מה ת.ז. שלך? אני אומרת לו, מוחק ושואל: מה ת.ז. שלך? ככה 4 פעמים!!! כשסיים ביקשתי את הדוח כדי לכתוב את ההשגות שלי, אמר לי את תקבלי הזמנה למשפט. ושחרר אותי. לא קיבלתי כלום ביד. לפני חודשיים התקשרו אלי ממשטרת העיר שלי ואמרו שיש להם הזמנה למשפט שאגיע לקחת. מה שקיבלתי מהשוטר תנועה זה דף של בית משפט פ"ת... הוא מחק וכתב את שם העיר שלי, הוסיף תאריך דיון ומסר לי. שאלתי היכן הדוח המקורי? אמר אין לנו. התעקשתי שאני רוצה את הדוח המקורי, הפנה אותי לתעבורה בב"ש. חודשיים אני מנסה להגיע אליהם, הם לא עונים. התקשרתי למידע שם מסרו לי שאין להם עלי מועד דיון. חזרתי למשטרה והתעקשתי לקבל את הדוח המקורי. מה שקיבלתי בפועל זה "דוח פנימי לרישום עבירות תעבורה" . נדהמתי מ-2 דברים. האחד שרשום השם של העדים בנוסף לעורך ההודעה שם של שוטרת! אבל בניידת היו 2 שוטרים גברים!! בנוסף, רשמו שם בכתב יד בתמצית דברי הנהג: "חשבתי שאספיק לעקוף". ולא מצויין ברירת משפט, אלא X בהזמנה לדיון. איך אני יכולה להשיג את הדוח המקורי מבלי לבזבז זמן וכסף? זמן להגיע לב"ש, כסף לעו"ד. אני יכולה לייצג את עצמי ללא ספק. האם שופט יאמין לי כשאטען שבניידת היו 2 גברים ולא שוטר ושוטרת? ושאין לי את הדוח המקורי? איך אפשר להוכיח? אשמח לקבל תשובה. תודה רבה

    • כתב אישום צריך לצאת תוך 4 חודשים
      אבי | 30/10/2018 07:02

      אם עברה שנה ושמונה חודשים, לדברייך,  יש כאן בעיה.
      האם החלפת את כתובתך במהלך הזמן? האם הודעת למשרד הפנים?
      מה שכתבת על המתנדב והתנהלותו זה רעש מיותר.
      איך את זוכרת מטווח זמן של שנתיים מה היה ומי היה בניידת?
      לך כאזרח אסור לכתוב על דוח משטרתי. רק לחתום.
      כל שאר הדברים שכתבת לא נראים לי הגיוניים.
      את יכולה לפנות ללשכת התביעות שממנה יצא כתב האישום ולדבר אתם

      • דוח עקיפה בפס לבן
        טליה | 31/10/2018 20:55

        לא החלפתי כתובת. אני באותה כתובת גם בת.זהות. ודאי שאני זוכרת מי היה בניידת. באותו יום נסעתי לבסיס של הילדה, הם עיכבו אותי כמחצית השעה. אחד בא לרכב שלי, השני נשאר בניידת. לא חתמתי משום שהוא לא נתן לי דוח ביד. הוא אמר רק שאני אקבל זימון לבית משפט תעבורה ושחרר אותי. לא הגיוני? בדיוק מה שכתבתי אות באות אמת ונכון. עובדה שהיום בדקתי אם יש דיון בתאריך שנמסר לי דרך משטרת העיר שלי, ונמסר לי שאין דיון! התייעצתי עם אחיין שלי שהוא שוטר, הציע שאגיע לבית משפט בכל מקרה במועד שנמסר לי. העניין שחודשיים אני מנסה להשיג אותם בטלפון, שלחתי להם גם פקס ופשוט לא מצליחה להשיג.  אותם. תודה

      • דוח תעבורה
        טליה | 17/11/2018 19:29

        האם שוטר/מתנדב חייב למסור העתק של דוח? לא קיבלתי. ביקשתי והוא אמר תקבלי הזמנה לבית משפט. מה הנוהל במקרה כזה?