מה דינו של מי שקיבל מכתב פיטורין ולקח את זה קשה?

  • מתן בל 250 לעובד
    גל | 25/10/2018 02:13

    שלום רב,
    הנני מורה שקיבל מכתב רשום ובו הודעה על התחלת הליך הפסקת עבודה ממנהל ביה"ס. המכתב גרם לי ללחץ נפשי קשה וכשלושה חודשים לאחר האירוע התחלתי טיפול אצל פסיכיאטר ואני מטופל בכדורים נגד דיכאון.  כעת אני רוצה להגיש לבטוח לאומי הודעה על פגיעה נפשית בעבודה.שאלותיי:
    1) מכתב הפסקת העבודה נשלח אליי לפני 10 חודשים. עדיין לא פניתי למנהל לקבלת הבל 250 ולדעתי גם יסרב לתת. האם חלה עליו חובה לתת לי זאת גם אחרי 10 חודשים ממועד הפגיעה?
    2) ראיתי שבטופס בל 211 (הודעה על פגיעה בעבודה) יש לצרף בל 250. לעומת זאת, בטופס בל 202 (תביעה למחלת מקצוע או ליקוי רפואי) אין צורך בטופס בל 250.האם אוכל להגיש את הפגיעה הנפשית בעבודה במסגרת בל 202 בכדי להימנע מהאי נעימות שבבקשת טופס בל 250 ממנהל פוגעני לאור הנסיבות ?
    3) האם העובדה שבסופו של דבר  פרשתי פרישה מוקדמת מטעמים רפואיים (זמן קצר אחרי קבלת מכתב הפיטורין) שונים ולא מהליך הפסקת העבודה שיזם המנהל נגדי, משנה את העובדה שנפגעתי נפשית מעצם קבלת המכתב?4) הפסיכיאטר אמר לי שאם אתן לו טופס בל 250, יוכל לתת לי תעודה ראשונה לנפגע בעבודה. האם זה עדיין אפשרי לתת לי את התעודה הרפואית אחרי שעברו 10 חודשים מהפגיעה (כלומר, בדיעבד)?
    תודה רבה
    ,גל

    • מה דינו של מי שקיבל מכתב פיטורין ולקח את זה קשה?
      עו"ד אפרים דה-האס | 29/10/2018 11:22

      שלום רב,
      מאחר ומדובר באירוע נקודתי (תאונתי), באפשרותך להגיש תביעה להכרה כנפגע בעבודה בעקבותיו.
      את התביעה יש להגיש תוך 12 חודשים ממועד האירוע/פגיעה על גבי טופס 211.

      לגבי טופס 250, אם אין באפשרותך לקבל טופס כזה או שאתה מתקשה לעשות זאת מסיבות נפשיות, אמליץ על צירוף מכתב הסבר לתביעה בו תסביר מדוע הנך מתקשה לפנות למעסיק בעניין זה.

      סיבת הפרישה בפועל אינה גורעת מהפגיעה שחווית עם קבלת מכתב הפיטורין, אלא אם גורם רפואי יקבע אחרת.

      רופא יכול להוציא תעודה ראשונה לנפגע בעבודה גם בדיעבד, ובלבד שהוא ינפיק תעודה זו כאשר היא 'ראשונית', כלומר ללא תיקונים וכיו"ב.
      עם זאת, יתכן שהמוסד יבקש לברר את סיבת ההנפקה המאוחרת של התעודה. במקרה כזה תצטרך להסביר את מה שהסברת לעיל.

      בברכה,

      אפרים דה-האס, עו"ד
      מנהל פורום ביטוח לאומי

      בני חשמונאי 7, עטרת
      טל': 054-4581940; מייל:et@dh-law.co.il