האם עבירה אתית שמקורה בחוק שבוטל - שפיטה?

  • עבירה בוטלה
    אלי | 22/10/2018 12:22

    עבירה אתית שבוטלה.  האם  יש להפסיק כל הליך בגינה למרות שנעשתה טרם הביטול.  כמו בפלילי? חוק עונשין ס4

    • האם עבירה אתית שמקורה בחוק שבוטל - שפיטה?
      עו"ד מייק יורק | 23/10/2018 08:59

      אלי

      אשמח שתפרט מה היא העבירה המדוברת ואיזו הוראת חוק או כללים בוטלה?

      בברכה,

      מייק יורק, עו"ד
      מנהל פורום אתיקה מקצועית

      יגאל אלון 126, תל אביב
      טל': 03-9445065 ; מייל: etika@advocate.cc

      • משמעתי
        אלי | 23/10/2018 17:39

        באוניברסיטה היה אסור להכניס למבחנים בשאלות פתוחות (לא רב ברירתי)  יותר מעמוד 1 דו צדדי של חומר כתוב והיום מותר להניכס כל חומר ללא הגבלה. האם ניתן להעמיד לדין את מי שהכניס יותר מעמוד אחד, הרי האוניברסיטה גילה דעתה בדומה לחוק העונשין, שמעשה זו מותר. האם יש להתירו גם בדיעבד ולעצור כל הליך משמעתי?

        • הפרת משמעת באקדמיה
          עו"ד מייק יורק | 24/10/2018 09:42

          אלי שלום

          פנייתך הינה בגדר ייעוץ משפטי פרטני הדורש לימוד הדברים.

          לפי הודעתך המוסד האקדמי אפשר הכנסת עמוד דו צדדי אחד, משמע שלא הותר להכניס יותר מזה.

          סטודנט שפעל בניגוד להנחיה, לכאורה הפר את הדין המשמעתי, וייתכן והוא צפוי להעמדה לדין משמעתי.

          אין חולק כי מקום שיינתן לסטודנט היתר בדיעבד יש לכך השפעה על כל הליך שמתברר בסוגיה.

          לא ירדתי לסוף דעתך בייחס למותר בחוק העונשין?

          בברכה,

          מייק יורק, עו"ד
          מנהל פורום אתיקה מקצועית

          יגאל אלון 126, תל אביב
          טל': 03-9445065 ; מייל: etika@advocate.cc

          • תחולה רטרואקטיבית
            אלי | 24/10/2018 10:02

            1. האקדמיה שינתה את התקנה ומותר להכניס למבחן בשאלות פתוחות, שאינו רב ברירתי, כמות בלתי מוגבלת של דפים.
            האם השינוי בתקנה חל רטרואקטיבית?
            2. השאלה היא בהשאלה מעונשין- שינוי תקנה חל רטרואקטיבית וממילא אף אם הוגש כתב אישום, הרי שיבוטל מחמת התחולה הרטרואקטיבית. כך שאלתי אם זה גם במשמעתי?
            3. אין לי רצון ליעו פרטני אלא רק מענה על השאלה לגבי מדיניות התחולה הרטרוקטיבית.
            4. פרטתי את הנושא ל"בקשתך". א מה שמעניין אותי הו אכאמרו התחולה הרטרואקטיבית של תיקון עבירה, בדין המשמעתי. האם יש מדיניות בנושא?

            • יעוץ פרטני
              עו"ד מייק יורק | 24/10/2018 11:10

              אלי

              כאמור - מענה לשאלתך הינה מתן ייעוץ פרטני למקרה שיש ללמוד אותו.

              ייעוץ פרטני אינו ניתן בפורום זה.

              המשך יום טוב.

              בברכה,

              מייק יורק, עו"ד
              מנהל פורום אתיקה מקצועית

              יגאל אלון 126, תל אביב
              טל': 03-9445065 ; מייל: etika@advocate.cc

              • לשאלה
                אלי | 24/10/2018 11:21

                לא בקשתי מענה לשאלה גופה. אלא רק לרעיון שציינתי בשאלה הראשונה- מה המדיניות של תחולה רטרואקטיבית בשינוי חקיקה משמעתית.