התפטרות בדין מפוטר

  • סיבה מוצדקת להתפטרות
    עדי | 20/10/2018 21:31

    שלום רב,

    לאחר כמה חודשים במקום העבודה, בהם עבדתי שעות נוספות רבות (ללא תשלום שעות נוספות, מאחר ומשכורתי היא גלובלית), ודיווחתי על קושי אמיתי בביצוע העבודה, סופר לי שהבוס הישיר שלי השמיץ אותי בישיבה בה לא הייתי נוכחת.
    הוא סיפר על בונוס שקיבלתי (לא שיתפתי אף אחד בעובדה זו, לכן מי שסיפר לי לא שיקר כשאמר שהבוס סיפר על זה בישיבה), אמר שאני לא נעימה בעבודה, אמר שאני מתלוננת ללא סיבה ואין לי באמת הרבה עבודה ועוד.
    האמור לעיל גרם לי להרגיש לא רצויה במקום  עבודתי, ואינני מסוגלת נפשית להגיע למשרד לעבוד כאילו הכול כרגיל.
    האם התפטרות בנסיבות אלו יחשבו כהתפטרות מוצדקת? האם אהיה זכאית לדמי אבטלה במידה ואתפטר?

    • התפטרות בדין מפוטר
      עו"ד לילך אקרמן | 21/10/2018 14:15

      שלום רב
      ראשית העובדה שאת עובדת במשכורת גלובלית לא אומרת שאת לא זכאית לתשלום שעות נוספות. יש לבחון את תלוש השכר שלך והחוזה שלך על מנת להבין נתון זה.
      העובדה שהבוס שלך דיבר עליך כך על פניו לא מהווה סיבה להתפטרות בדין מפוטר ובכל מקרה לשם התפטרות בדין מפוטר יש לתת התראה בכתב למעסיק לחדול מהתנהגותו ורק במידה והוא לא משנה דרכו אז ניתן לעשות זאת.
      לגבי אבטלה פני לפורום ביטוח לאומי

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il