תביעת אישה שלא הגיעה לדייט

  • הבעייתיות של תביעת אישה על הברזה מדייט
    קאדיללה | 19/10/2018 23:18

    כן, נושא מגוחך אבל מעוניין לדון בו. בעבר שאלתי כאן האם אפשרי לתבוע מישהי על הברזה מדייט (עלויות דלק, זמן וכו') ונעניתי לחיוב. אולם עלויות צד שנלוות להליך עשויות להפוך את הקייס למטורף בעיני השופט, ולהטיל בספק את החלטתו.
    נתייחס למצב שבו נסעתי להפגש עם מישהי שגרה 45 ק"מ ממני. עלויות הדלק הן 50 ש"ח. יש לי את המספר פלאפון שלה ואת השם, אך לא את שם המשפחה, ובטח שלא ת.ז.
    1. עורך דין שבאתי לתבועו בעבר על אי הופעתו לפגישה מבלי להודיע לי כי הפגישה התבטלה, רשם בכתב ההגנה כי התביעה מופרכת כמו תביעת אישה על הברזה מדייט. אמנם מדובר בכתב הגנה שלווא דווקא בא לשקף את המציאות, אבל הוא מטיל בספק תביעות מסוג זה.
    2. כדי לתבוע תביעות קטנות צריך שם מלא ות.ז. אני לא בטוח אם במשרד הפנים אפשר להוציא ת.ז ושם מלא של אדם לפי מספר הפלאפון. האם אפשר? אם לא, צריך להתריע את העתיד להתבע כי אם לא יספק שם מלא שלו ות.ז עד תאריך כזה וכזה אפעיל חוקר פרטי (100 שח לעבודה כזו) והוא\היא תחויב בעלות. סכום התביעה ההתחלתי הוא כאמור כעלויות דלק-50 שח.
    3. האם מוסיפים עלויות עוגמת נפש לתביעה שכזו? כמה?
    4. את התביעה אצטרך להגיש בבימ"ש שבעיר מגוריה של אותה אישה? אם כן, אצטרך לנסוע לאותו בימ"ש לדיון אם יהיה. באם הנתבעת לא תגיב תחילה למכתב הבקשה לתשלום, אוסיף לעלויות התביעה את הנסיעה לבימ"ש בעיר אחרת, כלומר עוד 50 ש"ח. אנחנו כבר עומדים על 200 ש"ח.
    5. במידה ויש לי כתובת (רחוב ומספר) ,אבל לא מספר דירה (בניין), האם אפשר עדיין לשלוח מכתב לאותו אדם?
    6. האישה טענה כשכבר הגעתי לרחוב בו היא גרה כי כואבת לה היד. האם היא תוכל לטעון באם יגיע לבימ"ש -כי הכאב היה כה חזק והתחיל בדיוק כשהגעתי לרחוב ביתה? והאם זה ישמע מופרך?
    7. האם תביעה, שהסכום ההתחלתי הוא 50 שח אבל מתנפחת ל200 שח לפחות- היא עדיין תביעה לגיטימית שתתקבל בבימ"ש?

    בתודה מראש.

    • תביעת אישה שלא הגיעה לדייט
      עו"ד גיל קראוס | 22/10/2018 14:37

      צהריים טובים,

      שאלת שאלות רבות על נושא קטן שאני בספק אם בית המשפט יקבל תביעה כזו בכלל, במיוחד אם האישה תוכל למצוא סיבה טובה למה לא הגיעה. בית המשפט גם יכול למחוק תביעה כזו מהעיקרון של זוטי דברים.

      לא תוכל לתבוע ללא שם משפחה ותעודת זהות. אפשר להוציא ממשרד הפנים אישור כתובת ותעודת זהות לפי שם.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il