מה כדאי להגיש לבימ"ש; הסכם פשרה או מחיקת התביעה?

  • באיזה הליך לבחור? מחיקת תביעה קטנה או הסכם פשרה
    דנה | 16/10/2018 15:11

    הוגשה תביעה לתביעות קטנות והצדדים הגיעו להסכמות ביניהם. כאשר הנתבע שילם את סכום התביעה לתובע. האם כדאי לעשות הסכם פשרה ולהגיש אותו לשופט או שהתובע יגיש בקשה למחיקת התביעה?

    השיקול בבחירת ההליך תלוי בחיוב בהוצאות המשפטיות

    • מה כדאי להגיש לבימ"ש; הסכם פשרה או מחיקת התביעה?
      עו"ד אבי קיסוס | 18/10/2018 09:51

      את התובעת או הנתבעת?
      לתובע עדיף פשרה, לנתבעת עדיף מחיקת התביעה.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות

      כרכום 15/18, ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: info@ayk.co.il

      • למה לא ההיפך
        מ.מ | 18/10/2018 14:31

        מחיקת התביעה אינו מקים מעשה בית דין ולכן דעתי היא שזה עדיף לתובע.
        לעומת זאת הסכם פשר מקים מעשה בית על פי רוב והתובע לא יוכל לתבוע שוב

        • למה עדיף לתובע פשרה ולנתבע מחיקה?
          עו"ד אבי קיסוס | 22/10/2018 12:14

          כי בהסכם פשרה טוב מציינים שאם הצד החייב לא יקיים את חיוביו בהתאם להסכם אז ההסכם מבוטל וחוזרים לחיוב המקורי. כאשר הסכם כזה מקבל תוקף של פס"ד ניתן ללכת איתו להוצאה לפועל ולא צריך לנהל הליך חדש (בניגוד למחיקת התביעה - שאז גם צריך להסביר למה נמחקה התביעה) (לצורך הדוגמא; נניח שהחיוב הוא 100 והוסכם שהחייב ישלם 75. אם החייב לא משלם אז במקרה של מחיקת התביעה צריך להגיש את התביעה מחדש, במקרה של הסכם פשרה שקיבל תוקף של פס"ד הולכים להוצאה לפועל ופותחים תיק על 75 אם מציינים בהסכם שבהנחה ולא ישולם אז ישולם 100 אז ניתן, במקרים מסויימים לפתוח תיק בהוצל"פ גם על 100 - מה שאי אפשר במחיקת התביעה).

          בהצלחה,

          אבי קיסוס, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות

          כרכום 15/18, ספיר, ערבה תיכונה
          טל': 073-7274466; מייל: info@ayk.co.il