חוות דעת רפואית

  • חוות דעת רפואית
    ניבר | 16/10/2018 05:32

    שלום,
    בתביעה הגשתי חוות דעת רפואית לבימ"ש.
    גם הנתבעת צריכה להגיש חוות דעת רפואית .
    בפעם הראשונה התחמקה וגרמה לעיכוב של כחצי שנה בתהליך.
    הדיון הבא מתקיים בחודש הבא והתאריך שעליה להגיש חוות דעת כבר עבר.
    אני חוששת שבכוונתה שוב להתחמק וחוות הדעת שוב לא תוגש ושוב ייגרם עיכוב.
    מה ניתן לעשות כדי שהנתבעת תגיש את חוות הדעת עד הדיון?
    אציין שיש לי עורך דין אולם הוא כרגע טרוד בענין משפחתי ואינו פנוי לטפל.
    אודה לכם אפילו באם זה לא בדיוק נושא הפורום.
    בתודה,ניבר

    • חוות דעת רפואית
      עו"ד טליה שנברגר | 18/10/2018 16:09

      ניבר שלום רב,
      אני רוצה להפנות אותך לשתי תקנות מתקנות סדר הדין האזרחי, הרלוונטיות למקרה שלך.

      התקנה הראשונה הינה תקנה 127 העוסקת ב"חוות דעת רפואית" והקובעת כי: "רצה בעל דין להוכיח ענין שברפואה לביסוס טענה מטענותיו, יצרף לכתב טענותיו תעודת רופא או חוות דעת של מומחה, לפי הענין, שנערכה לפי סעיף 24 לפקודת הראיות [נוסח חדש], תשל"א-1971 (להלן – חוות דעת); אולם רשאי בית המשפט או הרשם לפטור בעל דין מצירוף חוות דעת מטעמים מיוחדים שיירשמו".

       בהמשך, קובעת תקנה 137 העוסקת ב"אי קיום התקנות" כדלקמן: 137. (א)  בעל דין שלא עשה כאמור בתקנה 127 או בתקנה 128(ב) ולא פטר אותו בית המשפט או הרשם מכך, לא ייזקק בית המשפט להוכחה של ענין שברפואה מטעמו לענין הנדון.

      מכאן, יש לך 2 אפשרויות: האחת – להגיש עכשיו מבעוד מועד בקשה לבית המשפט להורות לנתבעת להגיש חוות דעת רפואית מטעמה שאם לא כן על בית המשפט להורות על הסנקציה הקבועה בתקנה 137 (א) לתקנות. השנייה – להמתין ולראות אם מוגשת חוות דעת ואם היא לא תוגש אז להגיש בקשה להורות על כך שהנתבעת לא תוכל להגיש חוות דעת רפואית מטעמה ובית המשפט, בהתאם לתקנות, לא יזקק להוכחה של עניין שברפואה מטעמה.

      המלצתי היא לפעול על פי אופציה א', היינו להגיש את הבקשה כבר עכשיו ובמסגרתה אף לציין את זה שהנתבעת כבר הגיעה לדיון אחד ללא חוות דעת ושנגרם לך נזק כתוצאה מאי בירור ההליך הכי מהר שניתן. כמובן שכל פרט בדבר הנזק שנגרם לך כתוצאה מהשיהוי ומשיכת הזמן בהליך תסייע בעניין. שיהיה המון בהצלחה.

      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talya@sba-law.co.il

      • חוות דעת רפואית- עו"ד שנברגר תודה רבה על
        ניבר | 18/10/2018 20:12

        התייחסותך המפורטת.
        בכוונתי לקבל את המלצתך!
        האם לדעתך כאשר אני מגישה את הבקשה שהצעת , יש צורך לציין את התקנות והוראתן?

        בתודה ניבר

        • חוות דעת רפואית
          עו"ד טליה שנברגר | 21/10/2018 16:20

          היי ניבר,
          המלצתי היא לצטט את התקנות הרלוונטיות.
          בהצלחה.

          בברכה,

          טליה שנברגר, עו"ד
          מנהלת פורום בתי משפט

          העצמאות 40, יהוד
          טל': 03-5363408; מייל: talya@sba-law.co.il

          • חוות דעת רפואית- עו"ד שנברגר תודה רבה!
            ניבר | 21/10/2018 19:14

            עו"ד שנברגר תודה רבה!