פיטורין

  • הפיתורין של מעסיק ללא הודעה מוקדמת
    אלה ברשטיין | 15/10/2018 11:29

    שלום רב. אני עובדת כעת בחברה פרטית שנה ו4 חודשים.
    אני מזכירה יחידה אצל מעסיק (אבל לא בעל חברה) בסניף חיפה. יש עוד סניף ראשי בכרמיאל.
    היום הוא אמר שמפתר אותי במילים ואני צריכה לכתוב מכתב פיטורין בעצמי ולתת לו לחתימה.
    האם אני צריכה לעשות את זה בגלל שאני מזכירה היחידה ולא המעסיק?
    האם יש לו זכות לפתר אותי בלי הודעה מוקדמת ושימוע(לפי דעתי אין סיבה משמעותית וחמורה)?
    מי צריך לכתוב כל המסמכים האלה?
    ומה הוא מועד העבודה לפי שנות עבודה ( חודש או שבועיים)?
    בהקדם תודה עבור תשובה.

    • פיטורין
      עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 15/10/2018 16:06

      אלה ערב טוב,
      ראשית, יש לבדוק האם יש סמכות בכלל לפטר הואיל והוא אינו המעסיק ובעל החברה.
      שנית, כן גם עובד יחיד אצל מעסיק זכאי להודעה מוקדמת כדין ועריכת שימוע כדין.
      ולכן אין למעסיק שום זכות לוותר על אי מתן הודעה מוקדמת ועריכת שימוע כדין.
      לגבי כתיבת מכתב הפיטורין - ראוי שהוא יעשה זאת.
      בברכה,

      עדי אורן פריאנטי, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה

      שדרות ירושלים 18, אשדוד.
      טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com

      • פיטורין
        אלה | 15/10/2018 18:03

        ערב טוב,
        נכון שהוא לא בעל החברה,אבל הוא מעסיק שלי וקיבל אותי לעבודה בזמנו בתןר מזכירה-מנהלת משרד והוא ראשי בעצם לפתר אותי.
        והוא לא מתכוון לכתוב שום מסמך לפי התנהגות שלו,הוא לוחץ עליי לכתוב מכתב. מה אני אמורה לעשות במצב כזה?

        תודה מראש.

        • המשך
          עו"ד עדי אורן-פריאנטי | 16/10/2018 07:34

          אזי במקרה כזה את בהחלט יכולה בעצמך לכתוב את המכתב אבל להחתים אותו על המכתב.

          בברכה,

          עדי אורן פריאנטי, עו"ד
          מנהלת פורום דיני עבודה

          שדרות ירושלים 18, אשדוד.
          טל': 08-8671200; מייל: lawadio@gmail.com