קיבלתי דוח מהירות באילת ואני מתגורר בצפון מה עושים

  • מהירות מופרזת
    ביבי | 14/10/2018 15:43

    היי,
    קיבלתי דוח על מהירות.
    לדעתי יש פער בין המהירות שהשוטר רשם לבין המהירות שבה נהגתי, אם כי ככל הנראה כן נסעתי מעל המותר.
    אני לא מעוניין בניהול התיק שכן הדיון יתקיים באילת ואני גר בצפון, אך מנסה למזער נזקים.
    א. האם ניתן לבקש חומרי חקירה (אישורים על כיול הדבורה, אישור הסמכה להפעיל את המכשור ועוד) עוד בטרם הודעה על בקשה להישפט? אני מעוניין להגיש בקשה לביטול הקנס או להפחתתו אך במדה ואדחה אני לא מתכנן להישפט
    ב. כיצד משפיעה העובדה שהיו שני שוטרים אך רק אחד מהם רשם את דבריו בדוח?
    ג. האם בתפיסה ע"י דבורה יש חובה לבצע הפחתה במהירות? כי השוטר רשם את מה שהופיע על הצג.

    • קיבלתי דוח מהירות באילת ואני מתגורר בצפון מה עושים
      עו"ד דורון ויגלר | 14/10/2018 15:57

      ביבי שלום,
      1- בדוח שהוא ברירת משפט(קנס) לא ניתן לבקש חומר חקירה ללא בקשה להישפט אלא רק לאחר הבקשה להישפט ופתיחת כתב אישום.
      2- אינך ראית את חומר החקירה בתיק אז לא בטוח שהשוטר השני לא כתב מזכר/דוח פעולה ; מכל מקום אם לא עשה כן יש בכך פגם מסוים.
      3- בוודאי ; עפ״י הנחיות אגף התנועה והפסיקה יש להפחית 5 קמ״ש מכל מהירות נמדדת(נאכפת)

      בברכה,

      עו"ד דורון ויגלר
      מנהל פורום דיני תעבורה

      כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
      טל': 052-2501035 ; מייל: wiegler.law@gmail.com

      • ביטול הדוח
        ביבי | 14/10/2018 16:02

        תודה רבה על התשובה המהירה!
        האם בפרקטיקה ניתן להגיש בקשה אחת לביטול דוח ולחלופין המרה לעבירה פחות חמורה?

        • האם ניתן לבקש שתי בקשות במקביל ביחס לאותו דוח?
          עו"ד דורון ויגלר | 15/10/2018 07:58

          ביבי שלום,
          1- שתי בקשות במקביל לא!
          2- בקשה לביטול היא מן הטעם שיש טעות ולא ביצעת את העבירה.
          3- אין בקשה לשינוי סעיף עבירה למפנ"א. (כן ניתן לבקש להישפט ואז אם יש עילה לשינוי סעיף אישום ניתן לעשות זאת אל מול התביעה)

          בברכה,

          עו"ד דורון ויגלר
          מנהל פורום דיני תעבורה

          כנרת 5, מגדל ב.ס.ר 3, בני ברק
          טל': 052-2501035 ; מייל: wiegler.law@gmail.com

          • תודה רבה על המענה!  לת
            ביבי | 16/10/2018 08:59