נהג מונית אלים היכה אותי וגרם לי לחבלות קשות. האם ניתן לתבוע פיצוי גם ממנו וגם מתחנת המוניות?

  • תביעת חברת מוניות או נהג על תקיפה
    ג'ון דו | 14/10/2018 14:15

    שלום,
    לאחרונה הותקפתי פיזית על ידי נהג מונית אלים לאחר שסירבתי לשלם לו כספים שהוא דרש שלא בצדק. בעקבות התקיפה הייתי צריך להתפנות למיון לקבלת תפרים. זה כלל גם כמה ימי העדרות מהעבודה.

    מלבד הליך פלילי שכמובן מתנהל נגד הנהג, רציתי לשאול האם אני יכול לתבוע את הנהג אישית או את החברה שמעסיקה אותו לקבלת פיצוי כספי על האירוע.

    להלן השאלות:
    1. האם זה נושא מתאים לתביעה בבית דין לתביעות קטנות, ואם כן לאיזה סכום עלי לצפות / לכוון?
    2. האם לתבוע את הנהג אישית, את החברה שהפעילה אותו, או גם וגם? (האם אפשר גם וגם?)
    3. האם יש תלות כלשהי בין התביעה האזרחית לתהליך הפלילי שמתנהל ברקע? להביא מסמך כלשהו מהמשטרה כראייה?

    תודה מראש לעולמים!

    • נהג מונית אלים היכה אותי וגרם לי לחבלות קשות. האם ניתן לתבוע פיצוי גם ממנו וגם מתחנת המוניות?
      עו"ד גיל קראוס | 15/10/2018 14:42

      צהריים טובים,

      בהחלט תוכל להגיש תביעה אזרחית נגד התוקף.  נגד חברת המוניות זה  קצת יותר מורכב, אלא אם ניתן להוכיח למשל שהם התרשלו בהעסקתו או לא הוציאו הנחיות מסודרות או פעולה אחרת שמעידה על רשלנות מצידם.

      ההכרעה בפלילים יכולה להיות לה משמעות בתביעה האזרחית כי הרשעה בפלילים היא ראיה חד משמעית לאחריות באזרחי. גם אם אין הרשעה עדיין תוכל לתבוע.

      לגבי תביעה בתביעות קטנות, השאלה היא מה הנזק ואם מדובר במשהו חולף שלא הותיר נכות (למשל צלקת) אז זה יכול להתאים לתביעות קטנות.

      בכבוד רב,

      גיל קראוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

      שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
      טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il

      • תודה גיל, אם אפשר עוד שאלה קטנה נוספת
        Jo | 16/10/2018 23:37

        אז אתה ממליץ לחכות למסקנות המשטרה או לתבוע כבר עכשיו? מה אם המשטרה תחליט לסגור את התיק מ"חוסר עניין לציבור" - האם זה יחליש תביעה אזרחית?

        זה לא השאיר נכות אבל עוגמת נפש, פציעה, הפסד ימי עבודה.. אין מצב שמישהו פותח לך את הראש ואתה לא יכול לקבל פיצוי. כמה כדאי לבקש?

        תודה,

        • תביעה אזרחית נגררת לפלילים
          עו"ד גיל קראוס | 17/10/2018 14:39

          אם תמתין עד תוצאות ההליך הפלילי והוא יורשע, אז הדרך שלך תהיה יותר קלה כי לא תצטרך להוכיח אחריות וכו'.

          מצד שני זה עשוי לקחת זמן רב עד להכרעה בפלילי ולאור הנזק הקטן יחסית יכול להיות שאין טעם לחכות.

          תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות מוגבלת עד לסכום של כ- 33,000 ש"ח. תוכל לנסות ולתבוע את המקסימום, אבל בפסק דין תקבל כנראה הרבה פחות.

          בכבוד רב,

          גיל קראוס, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין ופורום דיני ביטוח

          שדרות שאול המלך 8, בית אמות משפט, תל אביב
          טל': 03-6766602 ; מייל: gil@eghert-kraus.co.il