האם חודש חלקי מחושב לדמי אבטלה?

  • דמי
    תום | 27/09/2018 10:44

    האם חישוב סכום  דמי אבטלה הוא חודשי או יומי?  החודש אחרון פוטרתי ב12לחודש וממילא קבלתי שכר שרק 12יום1  האם יחשבו את  החודשים שלפניו ולא את החודש  החצוי?

    • האם חודש חלקי מחושב לדמי אבטלה?
      עו"ד אפרים דה-האס | 27/09/2018 11:06

      שלום רב,
      חודש עבודה חלקי נלקח בחשבון בבחינת הזכאות לדמי אבטלה.
      כמובן ששיעור דמי האבטלה ייקבע, בין השאר, על-פי השכר בחודש זה.

      בברכה,

      אפרים דה-האס, עו"ד
      מנהל פורום ביטוח לאומי

      בני חשמונאי 7, עטרת
      טל': 054-4581940; מייל:et@dh-law.co.il

      • לא הבנתי
        לא | 27/09/2018 14:17

        לא הבנתי.  אם עבדתי חצ י חודש ואז פוטרתי.  הממוצע שכר יפגע לי? או שיחושב יומי?

        • חישוב הבסיס לתשלום דמי אבטלה
          אורנה | 13/10/2018 20:39

          שלום לך,

          הבדיקה נערכת על פי החודש שקדם לחודש הפסקת העבודה.

          בביטוח לאומי מחשבים חודשים שלמים לבסיס דמי האבטלה.

          בברכה.

          • לאורנה
            תום | 13/10/2018 20:42

            העורך דין המלומד כתב דברים שונים.   נראה לי שהוא טועה ואת  צודקת.  האם תוכלי לפרט ולהפנות לסעיף חוק?

            • מחשבון לחישוב דמי האבטלה
              אורנה | 13/10/2018 20:45

              תוכל להיעזר  במחשבון לחישוב דמי האבטלה

              בברכה.

              • חוק
                תום | 13/10/2018 20:49

                האם תוכלי להפנות  לחוק או תקנות?

                • חוזר שינויים בכללים לקביעת הבסיס לחישוב דמי אבטלה
                  אורנה | 13/10/2018 21:26

                  ראה להלן מתוך החוזר שינויים בכללים לקביעת הבסיס לחישוב דמי אבטלה מיום 30.12.2015

                  כאן תמצא מענה לשאלתך:

                  ..." חודש העבודה האחרון: ניתן, כאמור, לכלול את חודש העבודה האחרון לפני התאריך הקובע בחישוב הבסיס, כאחד מששה החודשים הקלנדריים שמשתתפים בחישוב, אף אם תאריך הפסקת העבודה חל לפני סוף החודש., אם חישוב זה הוא לטובת  התובע.

                  לפי ברירת המחדל שמוגדרת במערכת, החודש האחרון החלקי לא מובא בחשבון באופן אוטומטי, אף אם פקיד התביעות מגדיר אותו עם הקוד "כן". אם פקיד התביעות מעוניין שחודש זה יילקח בחשבון לחישוב השכר היומי הממוצע, כי השכר בו גבוה יותר, הוא יגדיר אותו עם קוד "כב".

                  שימו לב!  אם התובע התייצב, לראשונה, בחודש הפסקת העבודה, כך שהתאריך הקובע חל בחודש העבודה האחרון, לא ניתן לכלול את השכר של החודש האחרון בבסיס לחישוב השכר היומי הממוצע, גם אם השכר בחודש זה היה גבוה, מכיוון שהחוק קובע, כאמור, כי החישוב יעשה לפי ההכנסה בתקופה של ששת החודשים הקלנדריים האחרונים לפני התאריך הקובע. (קיימת, כמובן, חסימה במערכת.) "

                  בברכה.

                  • ואם
                    תום | 13/10/2018 21:30

                    ואם אתייצב אחרי חודשיים כי אני טס.  עדיין לא ייקח בחשבון החודש האחרון החצוי?

                    • חישוב הבסיס על פי חודשים מלאים
                      אורנה | 13/10/2018 21:40

                      משיחה שקיימתי עם מחלקת אבטלה בביטוח הלאומי, נמסר לי שמחשבים רק על פי חודשים מלאים.

                      מציעה שתפנה ע"י פניה לסניף שלך/אבטלה, לקבלת מענה אישי ספציפי.

                      בעיקרון ניתן להרשם לפני הטיסה, על מנת לשמור על התנאים המפורטים בחוזר, אך במקרה זה, תפגע זכאותך להפניה לעבודה מתאימה,  על פי גיל, הכנסה, עבודה וכדומה... כמפורט מתוך אתה מובטל

                      בברכה.

                      • רישום
                        תום | 13/10/2018 21:43

                        מה הכוונה תפגע זכאות?           רישום במל"ל או בלשכת תעסוקה?

                        • רישום בשירות התעסוקה
                          אורנה | 13/10/2018 21:54

                          ההתיחסות הינה לאחד בחודש, בו נרשמים לראשונה בשירות התעסוקה.

                          הבדיקה להפניה ל"עבודה מתאימה", מתחילה מהאחד בחודש בו נרשמים לראשונה בשירות התעסוקה, גם אם נרשמים לקראת סוף החודש.

                          ראה מתוך מילון מונחים מופיע גם בקישור במענה קודם מתוך  "אתה מובטל" את המידע בנושא עבודה מתאימה

                          בברכה.

                          • עבודה
                            תום | 13/10/2018 22:03

                            אם ארשם באיחור יפנו אותי לעבודה לא מתאימה?

                            • עבודה מתאימה
                              אורנה | 14/10/2018 05:56

                              הרשמה באיחור של חודשיים, תשמור על זכאותך להפניה לעבודה מתאימה.

                              בברכה.

                              • מה
                                תום | 14/10/2018 08:10

                                מה הכוונה זכאות לעבודה מתאימה? יפנו לעבודה לא מתאימה או לא יפנו לשום עבודה אם לא נשמרה הזכאות

                                • עבודה מתאימה
                                  אורנה | 14/10/2018 08:41

                                  ממליצה לעיין במידע אותו הבאתי בתשובותי הקודמות בנושא עבודה מתאימה.
                                  תחילה יפנו לעבודה מתאימה ואחרי התקופה המוגדרת על פי גיל, יפנו לכל עבודה המתאימה למצב הרפואי.

                                  בברכה.