נזקים לבית כתוצאה מעץ בבית השכן

  • נזקים לבית כתוצאה מעץ בבית השכן
    נעמה | 10/10/2018 14:21

    שלום ,  אני גרה במושב ולשכנים שלי יש עץ פקאן בשטחם שנמצא בסמיכות לגבול המגרש שלי. העץ שלהם נגוע בכנימות ותוצאה מכך מפוייח כולו ומפריש הפרשה דביקה. גם הפייחת וגם הדבק מגיעים לחצר שלי, לקירות וחלונות הבית שלי ולמכוניות בחניה שלי. כל הרכוש החיצוני שלי דביק ומפוייח כתוצאה מכך. כבר מספר שנים שאני מנסה לדבר עם הבעלים (הבית מושכר ) באופן מכבד ונעים כדי להגיע לפתרון אבל הם לא מעוניינים לתת לי מענה ועונים לי באופן מאוד נוקשה ולא מכבד. בקרוב אבנה בית חדש בשטח זה ואני חוששת מאוד לנזקים העתידיים . עד כה נמנעתי מהליכים משפטיים כיוון שאני מכירה את הבעלים  עוד משחר ילדותי ונמנעתי מסיכסוכים. אבל עכשיו כבר לא נותרה לי ברירה. האם בכלל ניתן לעשות משהו בעניין זה מבחינה משפטית ?  מהם זכויותיי ?

    • נזקים לבית כתוצאה מעץ בבית השכן
      עו"ד מיכאל שטרית | 12/10/2018 08:24

      ניתן להגיש תביעת בגין המטרד ע"פ פקודת הנזיקין הקובעת:

      "מיטרד ליחיד הוא כשאדם מתנהג בעצמו או מנהל את עסקו או משתמש במקרקעין התפושים בידו באופן שיש בו הפרעה של ממש לשימוש סביר במקרקעין של אדם אחר או להנאה סבירה מהם בהתחשב עם מקומם וטיבם"

      בברכה,

      עו"ד מיכאל שטרית
      מנהל פורום נדל"ן ומקרקעין

      בן צבי 7א, בית שמש
      טל': 02-9925566 ; מייל: michael@sb-law.co.il