הפורום סגור למשתמשים רשומים בלבד להרשמה לחץ כאן

סמכות עניינית של בית הדין לעררים

  • בקשה לסילוק ערר על הסף
    ניצן | 11/10/2018 13:27

    קיבלתי בקשה לסילוק הערר על הסף ובו כתוב:
    "בית הדין הנכבד מתבקש בזאת להורות על סילוק הערר על הסף וזאת כי הערר אינו אלא סרק בהעדר סמכות עניינית מהטעמים הבאים:
    1.ערר זה עוסק בסירוב המשיבה להתאזרחותם של העוררים הינם תושבי קבע בישראל.
    2. נציין כי בקשת העוררים חוסה תחת סעיף 5 לחור האזרחות, אשר אינו בסמכותו של בית משפט נכבד זה, ויוזכר כי בן זוגה של בעוררת אינו אזרח ישראלי כי בקשתה להתארחות אינה לפי סעיף 7 לחוק."

    אני צריכה להגיב לבקשה זו ושאלתי היא. האם לבית משפט לעררים באמת אין סמכות לדון? הרי שכתוב בסעיף 13 כג' לחוק הכניסה לישראל שכן יש לו סמכות.

    שורה תחתונה מי מוסמך לדון?

    • סמכות עניינית של בית הדין לעררים
      עו"ד מתן חודורוב | 20/11/2018 12:58

      ניצן שלום,

      מה שלומך?

      אינני נותן ייעוץ משפטי בדרך זו.

      בברכה,

      מתן חודורוב, עו"ד
      מנהל פורום הסדרת מעמד ואזרחות

      ז'בוטינסקי 5, רמת גן
      טל': 03-5750504 ; מייל: matanhodorov.law@gmail.com