תיקון פסק דין וערעור

  • בלגן - נא תשובה ממי שיודע ובקיא ממש
    בני | 09/10/2018 12:18

    הוגש ערעור על 3 חודשים ועדיין לא נידון. לפני שבוע נקבלה החלטת בימ"ש לתיקון פסה"ד לפי בקשת הבהרה של רשם הוצל"פ בתיק ביצוע פסה"ד. פסה"ד שתוקן הוא הרי חלק מפסה"ד כולו לעניין ערעור. אז התיקון גם ידון במסגרת הערעור? להגיש בקשת לתיקון כתב ערעור?

    נא תשובה מקיפה ממי שיודע ובקיא ממי שיודע ובקיא ממש. ולטא סתם תשובה כי גם אי יודע לא מעט

    • תיקון פסק דין וערעור
      עו"ד טליה שנברגר | 12/10/2018 07:12

      בני שלום רב,
      אין תשובה חד משמעית לשאלה שלך מאחר ולא ברור ממנה במה שינה פסק הדין המתוקן את פסק הדין המקורי שעליו הוגש ערעור והאם יש לכך בכלל השלכה על הערעור. אם פסק הדין המתוקן משנה משהו שביקשת לתקוף בערעור ו/או מקים לך נימוק ערעור נוסף וחדש, הרי שיש לך למענה על זה בתקנות סדר הדין האזרחי הבאות:

      תקנה 414 עוסקת נימוקים שלא פורשו וקובעת כדלקמן: "המערער לא יטען ולא יקבלו מפיו נימוק התנגדות שלא פורש בכתב הערעור אלא ברשות בית המשפט, והיא לא תינתן אלא אם כן הראה טעם מספיק לכך; אולם בית המשפט בבואו להחליט בערעור לא יהיה מוגבל לנימוקי ההתנגדות שפורשו בכתב הערעור או שנטענו בבית המשפט לפי תקנה זו".

       תקנה 417 עוסקת מחיקת נימוקים ותיקונם וקובעת: "כתב ערעור ניתן לתיקון בכל עת שתיראה לבית המשפט, ורשאי הוא בכל עת להורות על מחיקתו או תיקונו של כל נימוק שבערעור שאינו דרוש לענין, או שהוא מביש או עלול להפריע לדיון הוגן או לסבכו או להשהותו".

      מאחר ומדובר בעניין שחשוב שלך (שאחרת לא היית מגיש ערעור), המלצתי היא להתייעץ עם עו"ד המייצג בבתי בתי על מנת לשקול את תיקון הערעור באמצעות הגשת בקשה לבית המשפט לתיקונו. על פניו, מבלי לשמוע את הפרטים, נראה לי שזה מה שתצטרך לעשות.

      בהצלחה.
      בברכה,

      טליה שנברגר, עו"ד
      מנהלת פורום בתי משפט

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5363408; מייל: talya@sba-law.co.il