האם ניתן להגיש תביעה ייצוגית בגין נוהל רפואי?

  • מחדלים של משרד הבריאות ככל הנראה
    אמיר | 04/10/2018 20:43

    שלום רב
    אני נמצא בקבוצה של חברים עם פריצות דיסק ברמות כאלו ואחרות. אנו שוקלים לבדוק אפשרות של תביעה ייצוגית.
    אומנם המקרים הרפואיים שונים בין אדם לאדם אבל כולנו סובלים מביורקרטיה של מרפאות כאב שהזמינות שלהם הוא ב 2020.

    תגובה של חברה:
    אין דרך להגיש תביעה כזו. בעבר כבר בדקתי את הנושא.
    ואני אסביר: כל אדם מאובחן עם בעיה מסויימת בדרגה מסויימת.
    רוב האוכלוסיה בארץ (ובעולם) בסבירות גבוהה לאבחון של בלטים, אלא שאין קורלציה בין ההדמייה לתסמינים בפועל. שורה תחתונה: אמנם אנחנו סובלים מכשלי המערכת אבל אנחנו לא סובלים מאותו מצב רפואי, ולכן אין דרך לתבוע ככלל.
    אני מלין על חודשים ארוכים ומתישים של המתנה לרופאים, על זה שזרקו אותי ממיון, על זה שהרופא לא ציין שאני לא מקבל שום תרופה שתקל עלי, על היחס של מנהלת מרפאת הכאב, על זה שהם מבצעים ניתוחים ממרפאת כאב רק יום בשבוע, זמינות נמוכה של המרפאה שהכי אמורה להיות זמינה לאלו שניסו כבר הכל, על זה שממשיכים לחורר לי את הכליות עם וולטרן כשרשום להם שחור על גבי לבן והם בוחרים לא לתת את הדעת על זה.

    שים לב לשלל המחדלים שכולנו חשופים אליהם:
    סירוב הרופאים לאישור בדיקות הדמייה
    אבחון מאוחר
    ים כסף על טיפולי סרק
    אי זמינות של מומחים
    אי זמינות של מרפאות כאב
    בסופו של דבר הכל מסתכם ברשלנות, בניתוחים, ניתוחים חוזרים ואשפוזים ארוכים.
    הקופות רצו לחסוך בבדיקות הדמייה ובסופו של דבר המערכת ספגה את זה באשפוזים.
    ישראל שנת 2019.
    ברוכים הבאים.

    אשמח לשמוע מה דעתכם

    • האם ניתן להגיש תביעה ייצוגית בגין נוהל רפואי?
      עו"ד עמירם טפירו | 16/10/2018 10:31

      אמיר,

      צר לי על המתואר בפנייתך, ואני מאחל לך החלמה מהירה ומלאה.

      לגופם של דברים. חוק תביעות ייצוגיות, מאפשר הגשת תביעה ייצוגית במסגרת רשימה של עילות נקודתיות המצויים בתוספת השנייה לחוק. המקרה המתואר על ידך אינו כלול ברשימת העילות המנויות בתוספת השניה לחוק. יתרה מכך, מחלוקת בנוגע לשאלה האם טיפול רפואי (או מתודולוגיה רפואית) הינה תקינה לא תקינה - אינה מתאימה (בעיניי) לבירור במסגרת הליך משפטי (למעט תביעת רשלנות - ושם דווקא - יש להוכיח חריגה מנוהל מקובל).

      מקווה שסייעתי - ואיחולי החלמה מהירה.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      בית אמות משפט, שד' שאול המלך 8, ת"א
      טל': 03-7556999; מייל: amiram@tab-law.co.il

      • תודה רבה על המענה :)  לת
        אמיר | 16/10/2018 19:51